Friskt pust i dau valgkamp

RV-leder Aslak Sira Myhre lot seg ikke målbinde av «Valgtorget»s mest skarpskodde utspørrere Anne Grosvold og Ingolf Håkon Teigene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han snakket som en mitraljøse i 30 minutter uten å bli brakt på defensiven. Ikke dårlig for en ung mann med promilleparti, revolusjonært program hinsides dagens (traurige) politiske virkelighet, hestehale og en stavangerdialekt som for mange må fortone seg som den rene fransk.

Han må få trekk for sitt tempo. Det var heseblesende. Og kanskje for sine ambisjoner i en kommunevalgkamp (vi vil forandre verden!). Men han er så flink, humoristisk og slagferdig at de etablerte partiene skal være glad for at han stort sett blir avskrevet som uinteressant av både medier og politiske konkurrenter. Om det ikke går med ham som med mange andre marxist-leninister, at han med årene vil bruke sine organisatoriske talenter i Det norske Arbeiderparti.

  • Myhres klare og usminkede prosjekt er å vri norsk politikk mot venstre. Og da han hadde forklart sitt forhold til revolusjon, Pol Pot og Mao Tse Tung og gikk inn i det norske velferdssamfunnets utvikling, låt han nesten som en sosialdemokrat som ikke har mistet sin sjel. Fem poeng for godt bidrag til å holde liv i den politiske diskusjonen.