Friskus fra Høyre

Navn: John-Ragnar Aarset Alder: 25 Yrke: ungdomspolitiker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han spiller ikke munnharpe, men ellers har han flere likhetstrekk med sin samdøling Hallgrim Berg. Begge liker rampelyset og begge går i bunad. Men unge Aarset fra Geilo er et strå hvassere enn forhenværende unge Berg fra Ål når det gjelder å finne på ting for å få lyskasterne rettet mot seg.

I forrige uke satt John-Ragnar Aarset i parken og drakk hvitvin. I protest mot lovendringen som forbyr alkoholinntak på offentlig sted. Et klassisk Unge Høyre-utspill, i og for seg, ikke mer rampete enn vestkantvelgerne tåler det og politisk sett i slekt med Høyres syn på forurensing i 70-åra: at folk måtte slutte å kaste brukte komfyrer i norske elver.

Denne uka stappet han en håndfull folk med dårlig råd inn i en buss og pumpet avgårde til Strømstad. Aarset ville vise at svenskehandel ikke bare er for de rike. Men Unge Høyre-lederen glemte at de fattige ikke hadde penger å handle for, og det fins grenser for hvilken prokura et ungdomspolitisk fantom kan ha med seg fra Høyres Hus.

Opptil flere politiske sjeler som Dagboka har snakket med, lurer på når Aarset blir i friskeste laget for Høyre-folket. Han skremte i hvert fall mer enn én hvilende H-velger da han ble valgt til ungdomsleder i fjor og samtidig forkynte at toppledelsen i partiet må slutte med sin korrekte oppførsel og begynne å vise varme og engasjement. Seinere har Aarset gått inn for at homofile skal få adoptere barn, og seinest i vår sendte han ut en pressemelding som oppfordret «den vaksne generasjonen» å verne Øvre Otta.

Odelsgutten fra Hol skriver nemlig leserinnleggene sine på nynorsk, noe som alene burde være nok til at morgenkaffen sitter fast i visse strøk av landet når Aftenposten fortæres til frokost. 17 år gammel var Aarset landets yngste kommunestyrerepresentant, og drømmen om å bli leder av Unge Høyre er mer enn ti år gammel. Selv sier han at verdier er kjernen i hans politiske engasjement. Som bondegutt har han lært å sette pris på sosiale bånd og forstått alvoret i å verne om naturressursene.

Aarset karakteriseres som et sosialt omgjengelig menneske og som en flink fyr. Han kaster seg på det meste, av og til litt for raskt. Han liker også å få bildet sitt på trykk i avisene, et ønske som heller ikke Dagboka her og nå kan avvise.