Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hijab-saken:

Frisør dømt for å ha nektet hijabkledd kvinne adgang til salongen: Nytt vitne varsler ny informasjon i hijab-saken

Ankesaken går for retten i dag. 

DØMT I TINGRETTEN: Merete Hodne ble dømt i tingretten til å betale en bot på 10 000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen. I dag går ankesaken. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DØMT I TINGRETTEN: Merete Hodne ble dømt i tingretten til å betale en bot på 10 000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen. I dag går ankesaken. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten behandler tirsdag saken der frisøren Merete Hodne ble dømt for diskriminering av hijabkledde Malika Bayan.

Hodne anket den mye omtalte saken til lagmannsretten etter å ha blitt dømt i Jæren tingrett til å betale 10 000 kroner i bot og 5000 kroner i sakskostnader. Årsaken var at hun nektet Bayan adgang til frisørsalongen hun driver på Bryne fordi 24-åringen brukte hijab.

Frisøren ønsker å kvitte seg med islamkritiker-stempelet hun føler hun fikk gjennom tingrettsdommen, skriver Stavanger Aftenblad. Hun erkjente som ventet ikke straffskyld da saken startet i Gulating lagmannsrett i Stavanger tirsdag formiddag.

BLE NEKTET FRISØRTIME: Malika Bayan. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
BLE NEKTET FRISØRTIME: Malika Bayan. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Forsvarer Linda Ellefsen Eide har fortalt Aftenbladet at hun skal føre et vitne som hun mener vil kaste lys over mulig provokasjon i saken.

– Vi kommer til å føre et vitne som skal ha hørt at Malika Bayan fikk instrukser om å oppsøke min klients frisørsalong, sier Eide.

Eide håper videre at lagmannsretten vil foreta en grundig drøftelse av om hijab virkelig er et religiøst plagg, noe hun mener tingretten ikke gjorde.

– Det er viktig å få avklart hva som er religion, sier advokaten.

Merete Hodne har tidligere sagt i retten at hun anser hijab som et «ekstremt politisk symbol», at plagget gir henne angst og at hun fikk «helt hetta».

Hele tirsdagen er satt av til ankeforhandlingene i Gulating lagmannsrett. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling