Dom i hijab-saken:

Frisør dømt for å nekte kvinne med hijab adgang

Må betale bot på 10 000 kroner.

DOM: Frisør Merete Hodne er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha nektet en kvinne med hijab adgang til salongen sin, opplyser forsvareren. Dommen blir anket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DOM: Frisør Merete Hodne er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha nektet en kvinne med hijab adgang til salongen sin, opplyser forsvareren. Dommen blir anket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frisør Merete Hodne er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha nektet en kvinne med hijab adgang til salongen sin, opplyser forsvareren. Dommen blir anket.

Hodne må også dekke sakskostnader.

- Min klient er ikke overrasket over rettens beslutning. Nå skal vi se nærmere på avgjørelsen de nærmeste dager. Hodne uttrykker dog at hun ikke kommer til å akseptere rettens resultat og at hun ønsker å anke den, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide til NTB.

Selv sier Malika Bayan at hun er lettet.

- Straffens størrelsen har ikke noe å si, for dette er ikke personlig i det hele tatt. Jeg ønsker henne alt vel, men det er viktig å slå fast at det ikke er greit å diskriminere, sier Bayan.

Nektet å betale

Dommen falt i Jæren tingrett mandag morgen. Saken kom opp for retten etter at Hodne nektet å vedta et forelegg på 8.000 kroner.

Frisøren sendte hijabkledde Malika Bayan på dør, men nekter for at det var diskriminering. Rettssaken mot Hodne torsdag ble preget av sterke meninger om islam.

Hodne var tiltalt for diskriminering på grunn av religion, etter at hun nektet Bayan service og tjenester fordi Bayan hadde på seg hijab. Hodne erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet. Hun sa hun fikk angst og «helt hetta» da Bayan og en venninne kom inn i salongen hennes med hijab på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer