Frisør spiste hår og døde

Frisøren Rachel Haigh (17) spiste seg til døde - på hår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I all hast ble tenåringsjenta kjørt til sykehuset, men livet hennes sto ikke til å redde. I magen hennes fant legene en hårball på størrelse med en fotball. Hårballen fylte hele magesekken og forårsaket store indre blødninger.

- Jeg trodde ikke mine egne øyne, det lignet på en død rotte, sa jentas mor, Norma Haigh, etter å ha sett et bilde av skaden.

Patalogen Nera Patel utdyper funnet slik:

- Hårballen var 30 cm lang, 25 cm bred og 10 cm tykk.

Kirurgen som fikk jenta på operasjonsbordet i januar, John Lyttle, fortalte at han aldri hadde sett noe lignende i løpet av de 30 årene han hadde praktisert som lege, skriver den engelske avisen The Mirror.

Søkte trøst

Uvanen med å spise hår fikk Rachel som barn, fortalte mora under høringen i går. Jenta led av hårsykdommen alopecia, en tilstand som gjør at man mister håret. Mora var klar over at datteren spiste håret sitt som barn, men trodde det var en uvane tenåringen hadde lagt av seg.

- Hun trøstet seg med å spise hår, fortalte Norma Haigh.

Ikke fordøyet

Jenta trodde åpenbart at alt håret ble fordøyet. Til tross for at hårballen vokste i omfang, kunne hun spise og drikke normalt. '(

Men fordøyelsesorganene i kroppen klarer rett og slett ikke å hamle opp med slike mengder hår, slo legene fra Poole General hospital fast.