Fristen ble ikke holdt

Seks år gamle Elian Gonzales var fortsatt hos slektningene i Miami da fristen for overlevering gikk ut klokka 20 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene hadde bestemt at den cubanske gutten skulle overleveres ved en flyplass, så han kunne fraktes til sin far. Foreløpig har ikke myndighetene gått til noen tiltak etter at slektningene ignorerte tidsfristen for overlevering. Elian befinner seg fortsatt i huset i Miami der han har bodd siden han ble reddet fra sjøen for fire måneder siden, ifølge CNN.

Rundt to timer før tidsfristen uttalte justisminister Janet Reno at eventuell motstand fra slektningene ville møtes med mottiltak. Men da klokka tikket over 20.00 i kveld norsk tid, var det ennå ikke klart hva myndighetenes respons vil bestå i.

- Vi vil vurdere utviklingen i situasjonen løpende, sa en talsmann for de føderale myndighetene til CNN like før tidsfristen utløp.

Etter at Reno og slektningene onsdag mislykkes i å bli enige om overlevering av Elian, beordret hun dem til å ta gutten med til Opa-locka Airport utenfor Miami klokka 14 lokal tid, klokka 20 norsk tid. Alternativet var å levere Elian til myndighetene hjemme.

- Jeg kan forsikre dere at vi ikke vil prøve å fjerne barnet med makt ett minutt etter tidsfristen, sa Reno på en pressekonferanse tidligere i dag.

Elians onkel, som har huset den cubanske gutten siden han forliste under et forsøk på å flykte til USA, har på sin side uttalt at han vil jobbe for å få en kjennelse som forbyr myndighetene å beodre overlevering.

DEMONSTRERER: Eksilcubanere i Miami har beleiret huset der Elian befinner seg.