Fristen er ute for opprørerne i Darfur

Nå risikerer de sanksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I natt gikk siste frist ut for å få to opprørsgrupper i Darfur til å undertegne fredsavtalen med Khartoum fra 5. mai. Men en fraksjon av den sudanske frigjøringshæren (SLA) samt Bevegelsen for Likeverd og Rettferdighet (JEM) nekter fremdeles å undertegne avtalen.

De to gruppene krever en rekke endringer i avtalen før de undertegner, skriver BBC. De ønsker blant annet flere politiske stillinger i en midlertidig regjering, dersom en slik en blir vedtatt. Opprørerne krever også et ord med i laget på når regjeringsstyrkene skal avvæpnes, og kompensasjon for ofrene til den treårige konflikten.

Både Den afrikanske unionen (AU) og regjeringen i Khartoum avviser at de vil endre på fredsavtalens nåværende form.

AU og FNs sikkerhetsråd vil nå vurdere om det skal rettes noen tiltak mot SLA-fraksjonen og JEM, skriver Reuters. I morgen vil AU meddele hvilke skritt de skal gå til. I tillegg skal Sikkerhetsrådet møtes for å vurdere eventuelle sanksjoner, men det er ennå ikke satt en dato.

MISLYKKET MØTE: Under forhandlingene forsøkte den slovenske presidenten (t.h.) å overtale opprørerne fra JEM til å undertegne fredsavtalen. Foto: Scanpix
MISLYKKET MØTE: Under forhandlingene forsøkte den slovenske presidenten (t.h.) å overtale opprørerne fra JEM til å undertegne fredsavtalen. Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer