Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fristen er ute for Shalit

Palestinerne ga Israel til kl. 05.00 i dag på å frigi fangene de krever løslatt i bytte mot kidnappede Gilad Shalit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens fristen nærmer seg, er det foreløpig ikke meldt om noen samtaler mellom de to partene, skriver Associated Press (AP).

Israels statsminister Ehud Olmert nekter å forhandle, og øker angrepsstyrken i Gaza by, som de har gjennomført flere angrep mot de siste ukene. I natt bombet israelske styrker blant annet det islamske universitetet i Gaza.

Imens venter 19-årige Gilad Shalit på svar på om han vil overleve de neste timene. Hamas krever løslatelse av over tusen fanger i bytte.

Hamas ga mandag uklare beskjeder om hvorvidt de ønsket en diplomatisk løsning på den mye omtalte gisselsituasjonen. En talsmann for palestinske myndigheter i Gaza uttrykte håp om en løsning, mens Osama Hamdan, talsmann for Hamas eksilregjering i Damaskus, avfeide dette og truet med å bortføre flere israelere, skriver AP.

- Hvis, Gud forby, de skulle skade soldaten, vil våre aksjoner bli mye verre, sa Israels justisminister Haim Ramon i en kommentar til den israelske TV-stasjonen Kanal 2 mandag.

Natt til tirsdag gjennomførte Israel ytteligere angrep med kamphelikoptre, og arresterte flere Hamas-medlemmer de mener har deltatt i kidnappingen. De har også styrker stående klare for invasjon gjennom den nordre delen av Gazastripen.

Det Hvite hus har uttalt at det er Hamas\' ansvar å løslate Shalit.

FRISTEN UTE: Den israelske soldaten Gilad Shalit (19) kan bli tatt av dage, når fristen for forhandlinger mellom Hamas og Israel nå er ute. Foto: AP
FRISTEN UTE: Den israelske soldaten Gilad Shalit (19) kan bli tatt av dage, når fristen for forhandlinger mellom Hamas og Israel nå er ute. Foto: AP Vis mer
GJENNOM NORD: Israel står klare til å invadere Gazastripen gjennom den nordlige byen Beit Hanoun. Her blir Ismail Rateb el-Messri fraktet til sykehus, etter at han ble kritisk skadd i et rakettangrep i byen.
FLERE ANGREP: Israel bombet natt til tirsdag det islamske universitetet i Gaza.