Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fristen for Kosovo-avtale utløpt

Fristen for en Kosovo-avtale utløp klokka 12 uten at det var kommet melding om noe resultat. Det er foreløpig ikke akutelt å gjøre alvor av de militære truslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige utenriksministre fortsatte intense samtaler med den serbiske presidenten Milan Milutinovic ennå en time etter fristens utløp i håp om å få til en avtale i siste liten, ifølge den amerikanske talsmannen James Rubin.

En vestlig diplomat sa at det var mulig en politisk avtale kunne undertegnes i dag, og at partene ville få mer tid til å diskutere de militære aspektene av en avtale, nemlig det som dreier seg om en fredsstyrke på jugoslavisk territorium for å overvåke den politiske avtalen.

Utenriksministrene fra kontaktgruppen for det tidligere Jugoslavia presset intenst på for å få serberne til å akseptere en fredsstyrke i Kosovo til å overvåke en politisk avtale som ville gi den albansk-dominerte provinsen selvstyre.

Både Madeleine Albright, Robin Cook, Hubert Vedrine, Joschka Fischer, Lamberto Dini og den russiske viseutenriksministeren Aleksandr Avdejev deltok i samtalene.

Like etter fristens utløp gjentok Russland motstanden mot bruk av militære styrker og ba om tålmodighet.

Albright møtte tidligere i dag den kosovoalbanske delegasjonen og ba dem innstendig om å godta et dokument som gir dem selvstyre, men ikke uavhengighet.

Kort etter at fristen utløp og noe forsinket, ankom Norges utenriksminister Knut Vollebæk, som deltar i egenskap av formann for OSSE.

En amerikansk diplomat sa at et møte mellom kontaktgruppens utenriksministre ville begynne når samtalene var over for å vurdere resultatene.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media