- Fristende å si «we'll be back in 2023»

Terje Søviknes blir ikke ordfører i nye Bjørnafjorden kommune. Nå varsler han et tøft Frp i opposisjon.

FERDIG: Terje Søviknes, her på Frp's landsmøte tidligere i år, er ferdig som ordfører. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FERDIG: Terje Søviknes, her på Frp's landsmøte tidligere i år, er ferdig som ordfører. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Bergens Tidende søndag kveld.

I tjue år har Søviknes vært ordfører i Os, kun avbrutt av toårsperioden han var olje- og energiminister. Han trakk seg som minister høsten 2018 av familiære årsaker, men nå er altså ordførertilværelsen også over.

Os og Fusa kommuner slås sammen til Bjørnafjorden kommune fra nyttår, og det er nå klart at opposisjonen har samlet seg om flertall for en ny ordfører, melder Bergens Tidende.

Ble største parti

- Det er klart jeg er skuffet, både på egne vegne og på vegne av den tredjedelen av velgerne som stemte på Frp og meg. Det har vært 20 fantastiske år. Om framtida vil jeg ikke utelukke noe som helst, men jeg har en stayer-evne som gjør det fristende å si «we'll be back in 2023», sier Søviknes til Dagbladet.

Frp ble største parti i valget i den nye storkommunen. Støtte fra Høyre ble imidlertid ikke nok til å sikre ordførerposten, som nå går til Trine Lindborg fra Arbeiderpartiet. Hun får med seg Harald Lekven fra Senterpartiet som varaordfører.

- Har velgerne i ryggen

Frp-politikeren forteller at han hadde et sterkt ønske om å viderebringe politikken han har hatt suksess med, og som har gitt ham ordførerkjedet i totalt fem perioder. Søndag kveld har han foreløpig ikke hatt mulighet til å snakke med de lokale velgerne, og derfor ikke fått noen reaksjoner på at han nå må overlate vervet til Lindborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer