Frister med Rolls Royce

BERGEN (Dagbladet): Emily-figuren på panseret til en Rolls Royce preger salgsbrosjyren til salgskjeden Tai Pan Tea (TPT). De frister med en årsinntekt på opptil tre millioner kroner for dem som vil selge te.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Salgskjeden er bygd opp som en pyramideliknende organisasjon. To sentre etablert i Norge, ett i Bærum og ett i Bergen. Akupunktør John Boel i Danmark står bak leveransene av kinesisk urtete til forhandlerne, og overskuddet herfra oppgis å gå til forskning i alternativ kreftbehandling.

Dagbladet har besøkt TPT-senteret i Bergen. Der møtte vi initiativtakeren Sigvard Hope og hans to kolleger Ron Humphrys og Keilon Hiis Bergh. De utgjør ifølge seg selv kjedens elitelag.

De forteller at de har fått rettighetene til å etablere TPT-sentere over hele verden.

- Nå er vi kommet godt i gang med verving av nye forhandlere. Det gjelder å være målrettet, seriøs og tålmodig. Dette er teamwork. Vår målsetning er å få hånd om ti prosent av verdensmarkedet for te og kaffe, sier Hope ubeskjedent.

Hope erkjenner at han ikke har solgt så mye te, men han har vervet 165 nye forhandlere til kjeden. Han tror at det i alt finnes mellom 200 og 300 TPT-forhandlere i Norge.

Senteret i Bergen skal brukes til opplæring av nye forhandlere. Etter at de nye har innbetalt minst 6000 kroner, helst to ganger, får de tilsendt tepakker, en ettårig franchiseavtale, kassetter med opplæringsprogram og brosjyrer. Etter et år må de betale det samme beløpet igjen for å bli med videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer