Frister med sextreff og bløffer på Facebook

Telesexvertinner forteller: - Slik lurer vi norske menn

FALSKE VENNSKAP: Telesexvertinnene bruker Facebook for å knytte falske vennskap til menn, som de så lokker til å bruke store summer på telesex. Telesexvertinnen viser her en av profilene hun bruker på jobb, men ønsker ikke å stå fram med navn og bilde av hensyn til familien. Foto: Jacques Hvistendahl
FALSKE VENNSKAP: Telesexvertinnene bruker Facebook for å knytte falske vennskap til menn, som de så lokker til å bruke store summer på telesex. Telesexvertinnen viser her en av profilene hun bruker på jobb, men ønsker ikke å stå fram med navn og bilde av hensyn til familien. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ett år etter at Dagbladet avslørte at den populære telesextjenesten Koseprat.no tilbød barne- og dyresex på telefon, og kunder fortalte om gjeld på sekssifrede beløp, tar to vertinner bladet fra munnen.

- Når man får et forhold til kundene og skjønner hva man gjør med dem, blir det helt jævlig, sier ei av vertinnene til Dagbladet.

For å illustrere hvordan de har lurt kunder trill rundt, forteller hun om en stamkunde som ønsket å møtes for å kjøpe sex. Mannen bekrefter dette:

Rullestol - Jeg snakket med ei telesexvertinne flere ganger, og vi avtalte å møtes på et hotell i nærheten av der jeg bor. Jeg trodde vi avtalte sexkjøp, sier mannen til Dagbladet.

Han sitter i rullestol, og sier han ble forespeilet på telefon - til 325,- pr. samtale - at det ville gjøre sextreffet spesielt. Og dyrt.

- Hun sa til meg at «siden du sitter i rullestol må jo jeg gjøre hele jobben hvis vi skal ha sex». Dermed måtte jeg ha betalt hele 3000 kroner, siden det blei mer jobb for henne fordi jeg var handicappet, sier mannen til Dagbladet.

Han sier nå ta det innbilte sextreffet nok aldri var ment å skje.

FALSKE PROFILER: Dette er to av Facebook-sidene som Koseprat-vertinnene har benyttet.
FALSKE PROFILER: Dette er to av Facebook-sidene som Koseprat-vertinnene har benyttet. Vis mer

- De pirret meg for å tjene penger, og jeg ble lurt. Men nå ringer jeg ikke mer, sier mannen.

Falske identiteter Telesexselgeren «Monica» sier hun er lei av å lure kunder.

- Vi har falske personligheter, vi har falske Facebook-sider, og hensikten er jo å knytte bånd til kundene så de bruker mer penger, sier «Monica».

Facebook er viktig for å knytte bånd til kundene. Dagbladet får se profiler der «Amy», «Christiane», «Amanda», «Barbro» og «Sara» alle har lagt til mange norske menn som venner, og flørter med dem på nettet.

- Alle kvinnene du finner på vennelista er falske profiler, sier «Monica» til Dagbladet.

Kjærlighetserklæringer Dagbladet får se Facebook-meldinger sendt mellom flere menn og telesexvertinnenes falske identiteter. Mennene sender kjærlighetserklæringer og beundrende ord til de unge, pene og falske venninnene sine. I ei melding skriver en av mennene det rett ut:

- Jeg skulle gjerne snakket med deg, kjære. Men lommeboka tillater det ikke :-(

Kvinnene fleiper og snakker med hverandres falske identiteter, for å gi inntrykk av at de er venner også i virkeligheten, og inviterer gjerne telesexkundene med i samtaler - som ofte omhandler hint eller pirrende temaer.

- Ber om barnesex Dagbladet har sett Koseprats arbeidsinstruks. I instruksen står det at telesexvertinnene plikter å oppgi passord og brukernavn til Facebook-kontoer de har opprettet når de slutter i firmaet.

OVER 100 VENNER: Profilene har både høyst reelle norske menn, og tilsvarende falske kvinner, som venner på Facebook.
OVER 100 VENNER: Profilene har både høyst reelle norske menn, og tilsvarende falske kvinner, som venner på Facebook. Vis mer

I instruksen står det også at det er forbudt for telesexvertinnene å gi seg ut for å være under 18 år. Men som Dagbladet skrev i fjor er dette noe flere kunder ønsker. Også to vertinnene Dagbladet nå har vært i kontakt med sier kunder har ønsket barnesex på telefon.

- En mann ville at jeg skulle være datteren hans. Han ville jeg skulle si at han var en god far som ville vise kjærlighet til datteren sin. Jeg klarte det ikke og la på, sier en av kvinnene til Dagbladet.

- Forkastelig Vibeke Lange Nielsen (61) er nyinnsatt styreleder hos Abacom, og eier selskapet sammen med forretningsmannen Svein Erik Muus (70).

- Hensikten er å selge en konsulents tid og interesser, lytte og kanskje underholde over telefon. Ensomhet er en viktig grunn. Jeg ser ikke dette som veldig forskjellig fra det folk gjør på Facebook og Twitter daglig. Vennskap, ekte eller falske, pleies på nettet hele tiden. Om noen vil betale er det selvvalgt, sier Lange Nielsen til Dagbladet.

- At pseudonymer brukes i telefonsalgbransjen er vanlig og nødvendig. Mange konsulenter ønsker kontakt med kunder på Facebook, og vi ønsker kontroll over brukernavn og passord for å hindre at noen bryter kontrakten med Abacom og møter kunder på fritiden, sier Lange Nielsen.

Reagerer Hun reagerer sterkt på at kunder har bedt konsulentene om å framstå som mindreårige.

- Det er helt forkastelig og ukjent for meg. Vi har skriftlige kontrakter der dette står svart på hvitt, og hadde vi fått vite at noen solgte
slike tjenester ville konsulenten ha fått sparken umiddelbart, slår Lange Nielsen fast.

Om den handicappede kunden som sier han ble lurt til å tro han skulle få kjøpe sex, sier Lange Nielsen:

- Denne kunden er godt kjent. Han har flere ganger ønsket å møtes for «noe mer». Jeg skjønner at han kan føle seg lurt, men ingen konsulenter hos oss kan møte kunder på fritiden.

REAGERER: Styreleder Vibeke Lange Nielsen i Abacom tar avstand fra påstandene fra ansatte og kunder. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
REAGERER: Styreleder Vibeke Lange Nielsen i Abacom tar avstand fra påstandene fra ansatte og kunder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer