- Fristet til å kaste opp

Bonn (NTB-Reuters): Frankrikes president og ledere for samtlige tyske partier fordømte mandag beslutningen om å ydmyke president Bill Clinton ved å offentliggjøre detaljer om presidentens sex-eskapader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fire timer langt video-opptak av Clintons forklaring om sitt forhold til Monica Lewinsky ble mandag kringkastet over hele verden etter at den amerikanske kongressen hadde gitt sitt samtykke.

Statsminister Helmut Kohl sa at den offentlige interessen for de mest intime detaljene i Clintons sex-møter i Det hvite hus, fristet ham til å kaste opp.

Sosialdemokratene og De grønne sa at beslutningen om å frigi video-opptaket, var et forsøk på å drive ham ut av Det hvite hus ved å tromme sammen motstand mot presidenten.

- Menneskerettighetene gjelder også for en amerikansk president, hans kone og datter, sa en talsmann for de grønne.

- Hele saken gjør meg kvalm, sa sosialdemokratenes leder Oskar Lafontaine.

Frankrikes statsminister Lionel Jospin sluttet seg til kritikken fra tyske og andre europeiske ledere.

- Det faktum at vi (Frankrike) er en gammel nasjon og en gammel stat...den lange erfaringen vårt folk har som nasjon og som demokrati, gir oss kanskje garantier mot slike utsvevelser, sa Jospin.

Samtidig som Clintons forklaring ble kringkastet la Kongressen kopier av 2.800 dokumentsider i Lewinsky-saken ut for salg.

KVALM KOHL: Helmut Kohl og andre europeiske topp-politikere raser mot ydmykelsene av Clinton.