AP-POLITIKER: Jette Christensen (35) er politikeren Frithjof Jacobsen ønsker å innlede et forhold med. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AP-POLITIKER: Jette Christensen (35) er politikeren Frithjof Jacobsen ønsker å innlede et forhold med. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Frithjof Jacobsen innleder forhold med Ap-profil: - Støre fikk beskjed i starten av januar

Ap-politikeren Jette Christensen (35) bekrefter samtidig forholdet til Medier24.

Tirsdag ble det kjent av VGs profilerte politiske kommentator, Frithjof Jacobsen (49), slutter i VG med umiddelbar virkning.

I et intervju med bransjenettstedet Medier24 onsdag forteller kommentatoren hvorfor han valgte å slutte på dagen.

- Jeg slutter i VG fordi jeg ønsker å etablere et forhold til Jette Christensen og det er ikke forenelig med å være kommentator i VG, sier Jacobsen nettstedet.

Jette Christensen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun sitter også i Ap's sentralstyre.

- Vi er i ferd med å bli kjærester

Christensen bekrefter nå også selv opplysningene til samme nettsted.

- Vi er i ferd med å bli kjærester. Jeg må innrømme at å uttale seg om dette på et så tidlig tidspunkt føles rart, men skjønner at det er nødvendig, sier Christensen til Medier24.

Hun sier at det var for noen dager siden de to «kom til erkjennelsen av at det kan være lurt å prøve.»

- At han ønsker å jobbe med noe annet, er Frithjofs eget valg, sier hun.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Jette Christensen, men har så langt ikke lykkes å komme i kontakt med henne.

- Christensen har opptrådt ryddig

Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Jarle Roheim Håkonsen bekrefter samtidig opplysningene overfor Dagbladet og sier at Christensen har informert partiet.

- Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk beskjed i starten av januar av Jette Christensen om at de to (Christensen og Jacobsen, red.anm.) skulle på date, og kanskje kom til å bli kjærester.

- Kan det være snakk om å blande roller?

- Nei, vi har ikke noen grunn til å tro det. Vi forholder oss til at Christensen har taklet dette på riktig måte.

Han sier også at Støre har uttrykt at han synes Christensen har opptrådt ryddig i saken siden hun informerte om forholdet så tidlig i prosessen.

Håkonsen sier samtidig til Dagbladet at Christensen har bestemt seg for å bare kommentere saken til Medier24.