Fritidsbåt knust - fire savnes

Ved 14.30-tida hadde Redningssentralen på Sola fremdeles ikke funnet noen spor etter overlevende fra den forliste fritidsbåten ved Karmøy. En mann i 40-åra er savnet, og tre av mannens jevnaldrende kamerater ikke er sett siden fredag. Vrakrester tyder på at fritidsbåten er knust mot land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ble sist observert av vitner ved kaia i Haugesund, og politiet har ennå ikke funnet noen av dem.

 Stasjonssjef ved Haugesund politikammer, Johan Sortland, ser det ikke som usannsynlig om de tre kameratene var med fritidsbåten til den savnede da den la ut fra kai fredag.

 - De tilhører den samme gjengen, sier Sortland til Dagbladet: på nettet.

 Politiet var i går i kontakt med familiene til de tre kameratene, men har ennå ikke fått bekreftet om alle de fire var om bord på fritidsbåten.

Ikke meldt savnet

- Dette er folk som har den frihet at de holder seg uten kontakt til sine nærmeste over tid. Det er ikke uvanlig at de er ute og går flere døgn uten at de har kontakt med familien, sier Sortland:

 - Men det er nå på det rene at de ikke har vært i kontakt med sine familier på noen dager.

 - De fleste av disse er uten jobb i øyeblikket, og uten et tett nettverk, sier Johan Sortland fra Haugesund politikammer om hvorfor de tre kameratene i utgangspunktet ikke var meldt savnet.

Froskemannskap

Vrakrestene politiet har funnet, er identifisert av båtens tidligere eier. Froskemannskap, som i formiddag har deltatt i leteaksjonen på Karmøy, har ikke funnet noe annet enn vrakrester.

 Kystvaktskipet «Ålesund» deltar i leteaksjonen sammen med flere lokale småbåter. I tillegg er tre hjelpekorps fra Røde Kors i gang med en leteaksjon på land der vrakrestene ble funnet.

 Et Sea-King helikopter har også deltatt, men har nå avsluttet letingen.

Flittig i bruk

Det er uklart om fritidsbåten hadde et bestemmelsessted når den la ut. Den savnede mannen tok ofte ut båten uten å fortelle hvor han skulle.

 Det var noe vind ved Karmøy på fredag, men de siste dagene har været holdt seg stille og klart.

 - Vi vet ikke hva slags formål de har hatt med turen, men vi vet som sagt at han disponerer en båt som er i flittig bruk, og den ligger ganske ofte til kai her i byen og er ellers i bevegelse i området her, sier Sortland.

 Politiet anser at det mest sannsynlige er at fritidsbåten er knust mot land, men det er ennå for tidlig i etterforskningen til å vite hva som var årsaken til at båten ble så kraftig knust.