Forsvant raskt: Fritidseiendommen på den ene sydspissen av Veierland lå ikke lenge på markedet. Foto: Faksimile Finansavisen lørdag 23. juni. Foto: Frank Hesjedal / Eiendomsmegler1
Forsvant raskt: Fritidseiendommen på den ene sydspissen av Veierland lå ikke lenge på markedet. Foto: Faksimile Finansavisen lørdag 23. juni. Foto: Frank Hesjedal / Eiendomsmegler1Vis mer

Fritidseiendom revet av markedet - gikk én million over takst

Eiendommen på Veierland utenfor Tønsberg ble solgt for 30 millioner etter 1,5 døgn.

Finansavisen: - Det var usedvanlig god interesse for den, det er en fantastisk eiendom, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord.

Tidligere denne uken la han ut en fritidseiendom på Veierland mellom Tønsberg og Sandefjord på Finn.no, med to sommerhus, båthus, gjestehus, over ti mål tomt, 370 meter strandlinje og seks brygger. Bare halvannet døgn senere var den solgt.

Prisen eiendommen ble lagt ut for var 29 millioner kroner. Etter det Finansavisen erfarer ble den solgt for 30 millioner.

For trege på avtrekkeren

Solberg vil ikke kommentere hva eiendommen til slutt gikk for, annet enn at den endte over prisantydning.

- Var det mange budgivere?

- De andre interessentene var for trege. Det var en som kjørte ned torsdag kveld, og som kjøpte den der og da. Både selger og jeg var til stede, sier megleren.

Sigurd H. Astrup står oppført som eier i det offentlige eiendomsregisteret, men hvem kjøper er vil ikke Solberg røpe – annet enn at det er en person han allerede har i kartoteket sitt. Astrup kjøpte eiendommen, som egentlig er tre ulike tomter, i 1994.

Priskutt

Dermed er dette den andre fritidseiendommen Solberg selger denne sommeren som ender på 30 millioner kroner eller mer. Ved naboøya Tjøme solgte han nylig en hytte på Håholmen for 33 millioner, ifølge Dagens Næringsliv.

Denne ble riktignok lagt ut for 40 millioner i fjor sommer. Selger var riggmegler og investor Erland P. Bassøe.

- Så vidt jeg vet har jeg solgt de to dyreste denne sommeren. Markedet er bra, men det skal sies at det har vært et svært godt utbud i år, forteller Solberg.

Flere økonomisaker:

Økonom peker på sort svane - frykter nedtur

Oljeaksjer løftet Wall Street

Sykehus skal kurere krypto-galskap