Fritt fram for Fredriksen i kamp om lakseselskap

Norsk løsning trolig utelukket.

FAVORITT: John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvests er favoritt til å overta det statseide lakseselskapet Cermaq. Her er Fredriksen på Øvrevoll galoppbane med datteren Kathrine. Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet
FAVORITT: John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvests er favoritt til å overta det statseide lakseselskapet Cermaq. Her er Fredriksen på Øvrevoll galoppbane med datteren Kathrine. Foto: Lars Halvor Magerøy / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salmar er ikke interessert i å kjøpe oppdrettsselskapet Cermaq. Dermed er muligheten for en norsk Cermaq-løsning trolig tapt, skriver Dagens Næringsliv.

Verken Austevoll-konsernet som kontrollerer Lerøy eller Salmar vil overta oppdrettsselskapet Cermaq. Salmars styreleder Bjørn Ivar Flatgård punkterte onsdag spekulasjonene om at selskapet ville legge inn et bud, skriver Dagens Næringsliv.

Ikke med
- Vi har fulgt det som pågår i Cermaq fra utsiden, og jeg kan på ingen måte bekrefte at vi skal være interessert i å kjøpe Cermaq, sier Flatgård.

Han avkrefter budspekulasjonene og sier «det pågår en kamp som vi ikke er med i».

Dermed ender Cermaq trolig på John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvests hender. Selskapet er ifølge Dagens Næringsliv snart klar til å levere et bud. Analytikere har spekulert på om budet vil ligge på 115 kroner per aksje, 10 kroner mer enn det varslede tilbudet.

Ordfører-protest
Budet som ble varslet 30. april, betinger at Cermaq ikke kjøper opp det peruanske selskapet Copeinca, og oppkjøpet ble stoppet på Cermaqs generalforsamling forrige uke.

Langs oppdrettskysten sier alle 13 Ap-ordførere i kommunene som er knyttet til fjord- og kystkommunenettverket, nei til at staten selger Cermaq.

LAKSEGIGANT: Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LAKSEGIGANT: Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Man må ikke selge fordi man får en god pris, sier Bernhard Riksfjord i øykommunen Aukra utenfor Molde.

Også Senterpartiet og SV sier nei til at statlige Cermaq-aksjer blir solgt.
NTB

AKSJEVERDIEN: Cermaq-aksjen, slik den sto midtveis i aksjonærmøtet.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
AKSJEVERDIEN: Cermaq-aksjen, slik den sto midtveis i aksjonærmøtet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer