Fritt fram for gruppesex

Michel og Chantal Delbecchi fikk medhold i canadisk høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michel og Chantal har vært gift siden 1978. De har tre voksne sønner og bor i et forstadshus utenfor Montreal. Michel jobber på et varehus, mens Chantal kjører skolebussen. Med andre ord, de fremstår som et hvilket som helst annet par.

Men inni mellom setter de seg i bilen og kjører til østkanten av byen for å ha sex med par de aldri har møtt før. Nå har høyesterett i Canada avgjort at det kan de gjøre uten å bryte loven.

Nå håper paret at flere vil prøve gruppesex på en av byens swingers klubber.

Håper flere vil komme

- Vi har venner som var redde for å komme av frykt for hvordan familien eller arbeidskollegaer ville reagere dersom de ble tatt i et politiraid, sier Chantal (43) til nyhetsbyrået Reuters og CNN.

Ved siden av henne i sofaen på sexkluben L\'Orage sitter mannen Michel (48).

- Det er kanskje enklere for andre som er interessert i "swingers" å ta det første steget og besøke en klubb, sier Michel.

Akkurat det håper nok eieren Jean-Paul Labaye på. For ham markerer dommen slutten på en sju år lang kamp som begynte i 1989, da 40 gjester ble arrestert i politiraid. Nå satser han på å få inn investorer, slik at han kan utvide og flytte inn i nye og bedre lokaler.

 JUBLER OVER SEXDOM: Ekteparet Delbecchi er glade for at de nå kan ha gruppesex på sexklubber uten å frykte politiraid. Foto: Scanpix
JUBLER OVER SEXDOM: Ekteparet Delbecchi er glade for at de nå kan ha gruppesex på sexklubber uten å frykte politiraid. Foto: Scanpix Vis mer

Ulike reaksjoner

Den oppsiktsvekkende dommen ble avsagt onsdag i forrige uke.

I kjennelsen heter det at sex mellom voksne, samtykkende mennesker verken er prostitusjon eller farlig for samfunnet.

Dommen har skapt sterke reaksjoner, spesielt i den engelsktalende delen av Canada, hvor motstanderne frykter konsekvensene vil bli mer prostitusjon, og at grensene for hva som er usedelig og obskønt vil forskyves.

I den franske delen og det hovedsaklig katolske Quibec har dommen overraskende nok knapt fått oppmerksomhet.

Borte, bra men...

Swingersparet Delbecchi står foran spennende forandringer i tilværelsen.

Parets felles elskerinne, en 25 år gammel kvinne, skal flytte inn sammen med dem. Denne nye bosituasjonen skal imidlertid ikke få uheldige konsekvenser for sexaktiviteten. Paret lover å fortsette og frekventere Quebecs sexklubber.

Men til de som måtte tro at hyppig gruppesex går på bekostning av kjærligheten:

- På klubben har vi sex, hjemme elsker vi, sier Michel.