- Fritt fram for overgripere

39 overfallsvoldtekter i Oslo — kjent gjerningsmann i bare fem saker: 26 voldtekts- og overgrepsetterforskere har ansvar for 250 saker.

FÅ SAKER OPPKLART: Hittil i år er 39 overfallsvoldtekter, eller forsøk på det, blitt anmeldt i Oslo. Et skremmende lavt antall av dem er oppklart. Tillitsvalgte innad i politiet er fortvilet over ressursmangelen som gjør at sexovergripere kan gå fri. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅ SAKER OPPKLART: Hittil i år er 39 overfallsvoldtekter, eller forsøk på det, blitt anmeldt i Oslo. Et skremmende lavt antall av dem er oppklart. Tillitsvalgte innad i politiet er fortvilet over ressursmangelen som gjør at sexovergripere kan gå fri. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslopolitiet har opplevd en eksplosiv økning i antall overfallsvoldtekter. I løpet av første halvår i år var det registrert 23 overfallsvoldtekter og forsøk på dette i Oslo. Men tallet har skutt i været i løpet av sommeren.

- Bare i juli og august har vi registrert 16 voldtekter og voldtektsforsøk. Det er et uvanlig høyt tall. I fjor var tallet for hele året 24, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Når det har vært 16 voldtekter i løpet av to måneder, er det nærliggende å anta at det ikke er 16 menn som står bak disse, men at noen har begått flere overgrep, sier Rohde videre.

Gjerningsmannen er kjent i bare fem av sakene.

- Helt jævlig Seksjonstillitsvalgt Eirik Wilmann mener den lave oppklaringsprosenten utvilsomt skyldes ressursmangel.

- Det er bare 26 ansatte på sedelighetsavsnittet. I fjor var det medieoppslag om krise i avsnittet og da ble noen av sakene satt ut til andre politienheter, men nå er det verre, sier Wilmann til Dagbladet.

- De 26 har ansvar for 250 saker. Det er helt jævlig. De som er på jobb padler og prøver å holde hodet over vannet, sier Wilmann videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer