Fritt fram for røykeklubber

Historisk dom i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helt siden røykeloven satte en stopper for all røyking på utesteder sommeren 2004, har forbundet Røykens Venner kjempet en innbitt kamp for retten til å røyke på egne såkalte røykeklubber, der man helt lovlig skal kunne fyre seg en røyk.

På det meste har forbundet hatt rundt ti røykeklubber over hele landet, men alle er blitt stengt med henvisning til loven.

Denne uka har imidlertid Vennene fått gjennomslag i saken Hardanger Hotel, et av stedene med røykeklubb, har anlagt mot staten. Etter at hotellet, ved eier Ole Melkeraaen, først tapte saken i Oslo tingrett i fjor vår, fikk de i ankesaken medhold av Borgarting lagmannsrett i at klubben er lovlig. Det kan få store konsekvenser.

– Bra for demokratiet

– Dette er en bra dag for demokratiet, sier Helge Skogstad, leder for Røykens Venner, til Dagbladet.no. Nå varsler han røykerom over hele landet, på serveringssteder, transportterminaler og kjøpesentre.

– Nå vet vi hvordan vi kan åpne røykeklubber. Vi ønsker friheten til å velge velkommen, sier Skogstad, som påpeker at dommen er den første i sitt slag i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer