Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fritt fram i tollen

Mindre enn tre av 100 sjekkes i tollen på Svinesund. Årsaken er at tollvesenet ikke tar inn sommervikarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er muligheten større enn noen gang for å ta med «noggo attåt» over grensa, i tillegg til den lovlige kvoten. Rundt 25 000 biler passerer tollstasjonen ved Svinesund i løpet av et døgn. Bare et fåtall av dem blir sjekket, skriver Aftenposten.

Ved de andre tollstasjonene her til lands er ståa den samme. Grunnen til den voldsomme underbemanningen, er at tollvesenet nesten ikke tar inn sommervikarer. Det tar nemlig hele fire år å utdanne en tollkyndig person.

- Vi kan ikke bare ta folk rett inn fra gaten og sette dem til å utføre kompliserte tolloppgaver. Vi har mulighet til å bruke noen av dem som er under utdannelse, men kontrollvirksomheten er noe lavere nå om sommeren enn ellers i året, sier assisterende tolldirektør Finn Fredriksen til Aftenposten.

Den manglende kontrollen gjør folk i tolletaten bekymret. Før var Tyskland, Danmark og Sverige langt på vei er filter som fanget opp smuglervarer. Men etter at EU-landene har bygget ned mye sine toll- og kontrollmurer, slipper mer gjennom nå enn tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media