Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fritt fram

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Fire FN-observatører ble drept etter et israelsk angrep i Sør-Libanon tirsdag kveld. FNs generalsekretær Kofi Annan er så opprørt at han har gått rett på sak og kalt det et tilsynelatende overlagt angrep på en tydelig markert FN-base. Det kommer han til å svi for, akkurat som hans forgjenger Boutros Boutros-Ghali gjorde da Israel angrep en FN-base i Libanon i 1996.

• Det er opprørende å lese at Israels statsminister Ehud Olmert uttrykker dyp sorg over FN-observatørenes død. Like opprørende som det daglig er å høre USAs utenriksminister Condoleezza Rice gjenta at hun er bekymret for den humanitære situasjonen i Libanon, samtidig som hun gir Israel grønt lys for å fortsette angrepene. Det betyr ikke at moralen og rettferdigheten er på Hizbollahs side. Det betyr at Israels overlegne militærmaskin opplever at de kan herje fritt. Det kan ikke den norske regjering eller verdenssamfunnet lenger finne seg i.