Fritt narkosalg i lovløst fengsel

TRØGSTAD (Dagbladet): Det er lovløse tilstander i Trøgstad kretsfengsel. Narkotika omsettes tilnærmet fritt. Anstalten som skulle være et fengsel for «lettere» klientell, er nærmest blitt et soningseldorado for hardbarka kriminelle, sedelighetsforbrytere, narkotikalangere og misbrukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fangevokterne mener fengselsmiljøet går på helsa løs.

En soningsfange kom på kant med andre innsatte. Mannen ble truet, deretter kastet de ham over fengselsgjerdet. Den fortvilte fangen reiste rett til et nærliggende lensmannskontor og meldte seg for politiet.

Dette er virkeligheten i Trøgstad kretsfengsel. Narkotika florerer. Sedelighetsforbrytere og andre grove kriminelle er plassert i fengslet, som egentlig skulle være en halvt åpen anstalt for «lettere» kriminelle.

På helsa løs

Det er med tungt hjerte tillitsmann Rolf Skaugen slår alarm. Han er glad i og lojal mot arbeidsplassen sin. Som de fleste andre i fengselstjenesten er Skaugen lite glad for det han kaller negativ publisitet. Men nå er begeret fullt for fengselsbetjentene ved Trøgstad kretsfengsel. De mener forholdene i den åpne anstalten går på helsa løs for både ansatte og innsatte.

- Situasjonen er direkte uholdbar. Vi føler at grensen for lengst er nådd for hva vi kan leve med, sier Skaugen til Dagbladet.

Sex-forbrytere

Tillitsmannen velger å tro at Justisdepartementet ikke er klar over hvilke forhold som råder i fengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer