- Fritt Ord-prisen er blitt en mobbepris

Sier LLH-lederen. Francis Sejersted buet ut på Plata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg skulle sagt at Fritt Ord har blod på hendene. At de dytter unge homofile til selvmord. At Nina Karin Monsen har psykotiske trekk. Men jeg skal ikke legge debatten på det nivået, sa Karen Pinholt, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) til Dagbladet under foreningens markering på Plata i Oslo.

Det hun imidlertid ville si, var:

- Monsen viser samme mot som mobberne i skolen. Fritt Ord-prisen er blitt en mobbepris - og styret må trekke seg for å vise alvoret.

Full beredskapPolitiet var i full beredskap foran det de fryktet ville bli omfattende opptøyer etter at blant andre partiet Rødt og Blitz-miljøet hadde varslet markering på operataket under en seremoni foran den omstridte tildelingen av prisen.

Det er bare gitt tillatelse til LLH-markeringen på Plata; hele Operaen, inkludert taket, er satt bort til prisutdelingen.Rødt hadde tenkt å overrekke Monsen en «tidsmaskin» for å markere hvor gammeldagse de synes filosofen og homoekteskaps-motstandernes synspunkter er - men kom seg ikke over politisperringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer