Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fritt Ord til Klassekampen

«Fremragende bidrag til seriøs politisk journalistikk»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at ansvarlig redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, får Fritt Ords Pris for 2006.

Juryen mener Braanen bidrar med fremragende og seriøs politisk journalistikk og at han skriver drivende, poengtert og uforutsigbart.

- Han er en skrivende og tydelig redaktør. Braanen har et bredt begrep om ytringsfrihet, som kan sies å stå i kontrast til til trekk ved avisas fortid. De artiklene han signerer har fått en ikke ubetydelig autoritet og bidrar til at avisa setter dagsorden i mange miljøer, sier Erik Rundeng i Fritt Ord-stiftelsen til Klassekampen.

350.000 kroner

Bjørgulv Braanen selv er beæret og glad over prisen, men spesielt glad for begrunnelsen til juryen.

- Det er alltid de lederne som jeg har grudd meg litt til å skrive, som jeg får flest positive tilbakemeldinger for. Man må også tørre å utfordre sine egne noen ganger, og pirke litt i sjølforståelsen, sier Braanen til Klassekampen.

Bjørgulv Braanen startet som journalist i Klassekampen i 1984. Han har også jobbet i Dagens Næringsliv og har organisasjonserfaring fra verv i Rød Ungdom og Yrkesskoleelevenes og lærlingenes interesseorganisasjon.

I tillegg til Fritt Ord-statuetten, laget av Nils Aas, mottar Braanen et prisbeløp på 350.000 kroner. Selve prisutdelingen finner sted i Nasjonalgalleriet i Oslo 9. mai, skriver Journalisten.

FRITT ORD: Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen fikk onsdag vite at han får tildelt Fritt Ords Pris for 2006. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling