Fritt Ord til Klassekampen

«Fremragende bidrag til seriøs politisk journalistikk»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at ansvarlig redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, får Fritt Ords Pris for 2006.

Juryen mener Braanen bidrar med fremragende og seriøs politisk journalistikk og at han skriver drivende, poengtert og uforutsigbart.

- Han er en skrivende og tydelig redaktør. Braanen har et bredt begrep om ytringsfrihet, som kan sies å stå i kontrast til til trekk ved avisas fortid. De artiklene han signerer har fått en ikke ubetydelig autoritet og bidrar til at avisa setter dagsorden i mange miljøer, sier Erik Rundeng i Fritt Ord-stiftelsen til Klassekampen.

350.000 kroner

Bjørgulv Braanen selv er beæret og glad over prisen, men spesielt glad for begrunnelsen til juryen.

- Det er alltid de lederne som jeg har grudd meg litt til å skrive, som jeg får flest positive tilbakemeldinger for. Man må også tørre å utfordre sine egne noen ganger, og pirke litt i sjølforståelsen, sier Braanen til Klassekampen.

Bjørgulv Braanen startet som journalist i Klassekampen i 1984. Han har også jobbet i Dagens Næringsliv og har organisasjonserfaring fra verv i Rød Ungdom og Yrkesskoleelevenes og lærlingenes interesseorganisasjon.

I tillegg til Fritt Ord-statuetten, laget av Nils Aas, mottar Braanen et prisbeløp på 350.000 kroner. Selve prisutdelingen finner sted i Nasjonalgalleriet i Oslo 9. mai, skriver Journalisten.

FRITT ORD: Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen fikk onsdag vite at han får tildelt Fritt Ords Pris for 2006. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet