Fritt Ord-vinner publiserer Muhammed-karikatur

- Jeg syntes den er morsom, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen.

- MORSOM: - Jeg synes tegning er morsom. Jeg ser det mest fra et feministisk perspektiv, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen til Dagbladet. 
Foto: FREDRIK VARFJELL/SCANPIX
- MORSOM: - Jeg synes tegning er morsom. Jeg ser det mest fra et feministisk perspektiv, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen til Dagbladet. Foto: FREDRIK VARFJELL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg synes tegningen er morsom. Jeg ser det mest fra et feministisk perspektiv, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen til Dagbladet.

I dag meldte NRK at Fritt Ord-prisvinner Sara Mats Azmeh Rasmussen har valgt å publisere en tegning av Muhammed på sin egen blogg.

Såret - Hvis noen blir såret fordi jeg har tegnet profeten, så vil jeg de skal huske at vi annerledestenkende også kan bli såret. Jeg blir såret når jeg ser hvordan kvinner i Afghanistan blir behandlet eller når man fjerner kvinnene og jentene fra Ikea-kataloger i Saudi-Arabia, sier Rasmussen.

Tegningen til Rasmussen viser Muhammed sammen med blant annet to kvinner i burka, et heldekkende klesplagg. «Hvis du ikke liker å bli tegnet, dekk deg til, profet», står det under på arabisk og norsk.

- Nytt perspektiv - Jeg har valgt å gjøre dette for å tilføre debatten et nytt perspektiv. Jeg ønsker å vise at det ikke nødvendigvis bare er islamofobe som vil tegne profeten, men at også liberale med muslimsk bakgrunn kan gjøre det, sier Rasmussen til Dagbladet. 

Hun forteller at tegningen først og fremst er rettet mot muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer