Fritt Ords grenser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRITT ORD-PRISEN: Fritt Ord ville ikke ha gitt sin ærespris til Nina Karin Monsen om de mente hun var homofob, fastslår styrelder Francis Sejersted. Som han sier i Dagsnytt Atten: «Hadde hun vært det, så er det riktig å stille henne i samme kategori som rasisme».

Fritt Ord har altså satt en klar grense for hva slags meninger de vil ære. Spørsmålet blir dermed om de faktisk har lest Monsens bok Kampen mot ekteskapet og barnet som trekkes frem i begrunnelsen for tildelingen av Fritt Ords Pris.

Homofile er noe annet enn «normale mennesker». De er «medfødt uføre» med «medfødte mangler». Homofiles forhold er «kaosskapende» og «inhumane». Likekjønnede par er «nødvendigvis» av lavere verdi «i ethvert samfunn». Homofile aktivister har videre «tomme øyne», er «fulle av hat» og preget av «grådighet og virkelighetsforstyrrelse». Homofile foreldre bare «fremstår som glade i barn»; i virkeligheten er de «fremmede fiender» av egne barn som de systematisk utsetter for «forbrytelser».

Selv om homofile altså ikke er fullstendig menneskelige, er de ikke ufarlige. Monsen legger også stor vekt på hvordan homofile ofte har høy utdannelse og mektige posisjoner i samfunnet. «Ute i et spesielt politisk ærend» har de gått i allianse med «lystetikere, hedonister av ethvert slag, skilte, utro, pedofile, kriminelle, prostituerte, rusmisbrukere, korrupte, enslige, humanetikere, kommunister, sosialister, sosialdemokrater, samboere» i en universell kamp mot «åndelige verdier, mening, sannhet og god moral». Takket være den nye «demoniske» ekteskapsloven, lever vi nå i et samfunn preget av «løgnen og ondskapen» som «blir mer og mer nazistisk» og som er til forveksling lik «Stalins og Maos morderiske regimer.»

Disse konspirasjonsteoriene, fra boken Fritt Ord spesielt trekker frem, er selvfølgelig psykologisk og religionsvitenskapelig interessante, men ikke videre originale. De samme ideene om en liten minoritet som manipulerer store folkegrupper for å ta over verden, finner vi blant annet i skriftet Sions vises protokoller. Forskjellen er den at mens dette rasistiske verket viser til en jødisk verdenskonspirasjon, er Monsens vise protokoller opptatt av homofile som sammen med sine allierte vil «innføre kaos for alle».

Vel, Francis Sejersted, kan du ennå med hånden på hjertet fremdeles si at Monsen ikke er homofob?