Fritt skolevalg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Inntakssystemet til de videregående skolene i Oslo er nå under sterkt press fra mange kanter. Det er Høyre-byrådet som har funnet på at det skal bli så mye bedre undervisning for elevene av at de fritt kan velge hvilken skole de vil gå på. Men alle som har det minste kjennskap til ungdom, vet at den rasjonalitet som ventes av dem som et slikt system er lagt opp for, nemlig elevene, ikke alltid er til stede. Rykter, forestillinger, tro og håp om tilgang på cappuccino i frikvarteret styrer valgene, og resultatet er at Oslo har fått et todelt skolesystem i A- og B-skoler.
  • Nå reagerer både foreldre, elever og sentrale myndigheter. De har forstått at et av de beste midlene til å trekke teoretisk svake elever opp, er at de går på samme skole som dyktige elever. Fritt skolevalg i Oslo har vist seg å være en ulykke for kunnskapsoverføringen og dannelsesoppdraget som skolen har. Derfor bør ordningen avskaffes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer