Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frittalende Jeltsin-motstander drept i Russland

Moskva (NTB-AFP): En av president Boris Jeltsins mest frittalende kritikere, tidligere general Lev Rokhlin, ble drept i natt. Dette opplyser den russiske sikkerhetstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rokhlin er leder for forsvarskomiteen i Statsdumaen, og krevde senest i desember Jeltsin stilt for riksrett. Den pensjonerte generalen anklager presidenten for å ha ha ført en politikk som systematisk har ødelagt de væpnede styrkers moral og kampevne.

Selv ledet Rokhlin de russiske styrkene som gjenerobret byen Grosnyj under krigen mot separatistene i tsjetsjenia.

I 1997 stiftet Rokhlin sin egen politiske bevegelse - Bevegelsen til støtte for hæren, forsvarsindustrien og militær forskning - med avsettelse av Jeltsin som sitt fremste mål.

Den tidligere generalen har flere ganger nærmest oppfordret til militærkupp, og har også vært under etterforskning av statsadvokaten i Moskva i forbindelse med dette.

Omstendighetene rundt nattens drap er ikke kjent, men en talsmann for den russiske sikkerhetstjenesten avviser overfor nyhetsbyrået Interfax at det lå politiske motiver bak.

- Drapet var ikke politisk motivert, og er ikke noen terrorist-handling, sa talsmannen.(NTB-AFP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!