Frityrolje stenger Oslo-vei

Såpeglatt på Store Ringvei. Lekkasje fra svensk lastebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Mannskaper fra Vegtrafikksentralen jobber i natt på høygir for å få en flere kilometer lang av strekning på Store Ringvei klar til morgenrushet torsdag.

- Politiet er på stedet for å advare bilister mot såpeglatt veibane. Vi har vært nødt til å sperret av deler av Ringveien mellom avkjøringen til Manglerud og Linjegodsterminalen på Alnabru, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var ved 01.30-tiden politiet begynte å få inn meldinger fra bilister som plutselig  følte at de var kommet inn på en skøytebane.

Flere kilometer frityrolje

- Det har lekket ut om lag 1 000 liter frityrolje fra en svensk lastebil. Sjåføren kjørte flere kilometer før han oppdaget at det lekket fra en tank i lasten. Han oppdaget lekkasjen da han kom fram til Schenker (Linjegods), sier Hansen.

Ved 03-tiden ledet stengte politiet den ene kjørebanen fra Alnabru til nærmere Ryen - om lag fem kilometer.

Vegtrafikksentralen prøver å fjerne frityrolje med et kjemisk middel.

 FETTGLATT:  Politiet omdirigerer biler til Ulvensplitten /Persveien fra den såpeglatte Ringveien i 04-tiden. Frityrfett gjør veibanen farlig i flere kilometer, og Vegtrafikksentralen prøver å gjrøe Ringveien klar til morgenrushet. Foto: ESPEN HOVDE.
FETTGLATT: Politiet omdirigerer biler til Ulvensplitten /Persveien fra den såpeglatte Ringveien i 04-tiden. Frityrfett gjør veibanen farlig i flere kilometer, og Vegtrafikksentralen prøver å gjrøe Ringveien klar til morgenrushet. Foto: ESPEN HOVDE. Vis mer