Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fritz Moen er død

Mannen som i nesten 30 år var stemplet som dobbeltdrapsmann, døvstumme Fritz Moen, døde 2. påskedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Se og Hør.

Moen sonet nesten 19 år i fengsel for drap på to kvinner i Trondheim i 1976 og 1977. Så sent som i fjor ble den ene drapssaken gjenopptatt, etter at nye bevis utelukket Moen som gjerningsmann. Det førte til at den døvstumme og delvis lammede mannen ble frikjent for drapet på 20 år gamle Sigrid Heggheim.Det var privatetterforsker Tore Sandberg som var pådriver for å få begge drapsdommene mot Moen gjenopptatt.

Han mener Moen hadde alibi som også utelukker ham som personen som drepte Torunn Finstad i 1977.Moen hadde fått forskudd på erstatning fra staten da han døde i påsken.

Det samlede kravet lød på flere millioner kroner.– Moen døde på døveinstitusjonen han bodde på, og han døde en naturlig død, sier Sandberg til TV2 Nettavisen.

Privatetterforskeren fastslår at han på tross av Moens død vil fortsette arbeidet med å få renvasket Moen også for det andre drapet han er dømt for.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!