- Fritz Moen er frifunnet

Drapsdommen fra 1977 blir gjenopptatt på grunn av nye bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kommisjonen for gjenopptagelse av straffesaker har i dag bestemt at drapsdommen Fritz Moen fikk for å ha tatt livet av studenten Torunn Finstad i Trondheim i 1977 skal gjenopptas.

Tilståelse på dødsleiet - I realiteten er Fritz Moen frifunnet. Kommisjonen har funnet at det foreligger nye bevis som ville gitt frifinnelse dersom det kom fra i rettssaken, sier kommisjones leder Janne Kristiansen til Dagbladet.no.

Det er spesielt en tilståelse fra Tor Hepsø på hans dødsleie i desember 2005 som kommisjonen legger avgjørende vekt på.

- Tilståelsen og etterforskningen i etterkant av denne har gitt oss opplysninger som ville frifunnet Moen dersom de kom fram under rettssaken.

Ingen ny behandling

Kommisjonens avgjørelse i dag er i praksis en frifinnende dom fordi Fritz Moen er død.

- Høyesterett vil nå oppnevne en ny lagmannsrett som skal avsi en ny frifinnende dom. Men det blir ingen ny behandling, dommen vil bli avsagt på kontoret, og dette bør skje relativt raskt, sier Kristiansen.

Fritz Moen ble dømt for drapene på Torunn Finstad i 1977 og Sigrid Heggheim i 1976. I 2000 begjærte Moen begge sakene gjenopptatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.