Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fritz Moen får ikke saken gjenopptatt

Hålogaland lagmannsrett avviste tirsdag begjæringen om gjenopptakelse av de to drapssakene Fritz Moen ble dømt for i 1978 og 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi påkjærer avgjørelsen til Høyesterett, sier en av Moens advokater, Jan F. Glent.

Han mener bevisene i begge sakene taler mot at Moen er skyldig.

Fritz Moen ble dømt i 1978 og 1981 for voldtekt og drap på to unge kvinner i Trondheim. Sigrid Heggheim ble drept i 1976 og Torunn Finstad i 1977.

Torunn-saken kom for retten i 1978 og Moen dømt til 16 års fengsel. For drapet på Sigrid ble han tre år senere dømt til ytterligere fem års fengsel.

Høyesterettsadvokat Olav Hestenes forsvarte Moen i 1981, og kalte dommen et justismord blant annet fordi det forelå sædfunn som ikke stammet fra Moen.

Privatetterforsker Tore Sandberg er blant dem som har kjempet for gjenopptakelse av sakene. Sandberg mener at Moen ble presset til å tilstå av politiet.

Moen er sterkt funksjonshemmet. Blant annet er han nesten døv, og avhengig av døvetolker. Psykiatere har for få år siden konkludert med at han er psykotisk.

(NTB)

Hele Norges coronakart