Fritzl: - Jeg er redd

Gjemte ansiktet i retten og fortalte om forferdelig barndom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PÖLTEN (Dagbladet.no): Det gikk en bølge av overrasket latter gjennom presseteltet utenfor rettsbygningen i St. Pölten klokka 09.32 i dag, da multitiltalte Josef Fritzl (74) ankom rettssalen under innledningen av rettssaken mot ham:

Blå ringpermDen draps-, voldtekts- og incesttiltalte 74-åringen fra Amstetten aktet slett ikke å vise ansiktet til pressen under sin første offentlige opptreden på nesten et år - og gjemte seg bak en blå ringperm helt til de akkrediterte fotografene var vel ute av rettssalen.

- Jeg er redd, sa han ifølge reportere som sto nær nok til å høre hva han sa på vei inn i salen, mens blitslampene blinket og spørsmål fra salen haglet.

Det er begrenset hva som kommer ut fra salen nå som kameraene er utestengt, men under sin forklaring, som pågår i dag, brast Fritzl i gråt da han ble spurt om sin mor.

Fritzls oppvekst blir viet mye oppmerksomhet under rettssaken, og forsvarets rettspsykiatere har tidligere uttalt at mange av hans personlighetstrekk trolig kan tilskrives en kald barndom med en dominant mor som så på ham som et uhell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.