Fritzl bodde like ved drapsstedet

Martina Posch (17) skal ha jobbet i gjestehuset til Josef Fritzl da hun ble drept i 1986.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONDSEE/AMSTETTEN (Dagbladet.no): Politiet undersøker nå om incestsiktede Josef Fritzl (73) også kan stå bak et 22 år gammelt uoppklart drap i Østerrike.

12. november 1986 ble 17 år gamle Martina Posch meldt savnet fra sitt hjem. Ti dager senere ble hun funnet i vannkanten i innsjøen Mondsee. Hun skal ha blitt funnet bakbundet, og hun skal ha blitt seksuelt misbrukt før hun ble drept.

Jenta skal ha vært slående lik datteren som Josef Fritzl holdt fanget i kjelleren.

Bodde like ved

På samme tidspunkt som liket ble funnet, drev Josef og kona Rosemarie et gjestehus tilknyttet en campingplass de eide. Ekteparet bodde på drapstidspunktet i huset, som ligger bare noen få hundre meter unna funnstedet, ved samme vei.

Mondsee ligger ved foten av de storslåtte Alpene. Den lille landsbygda har samme navn som innsjøen, som bare er én av mange små innsjøer i det populære og idylliske camping- og turistområdet.

- Jeg husker saken godt. Jenta jobbet i restauranten i gjestehuset han drev. Saken er aldri blitt oppklart. Man kan jo spørre seg om han har hatt noe med det å gjøre, nå som han innrømmer å stå bak alt det forferdelige, sier en eldre kvinnelig campingturist til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å oppgi navn eller la seg avbilde i avisa.

Fritzl bodde like ved drapsstedet

Sentral politisak

Politisjef Alois Lissl opplyste til nyhetsbyrået AP i går at Fritzl vil bli spurt om alibi i saken.

- Vi har ikke funnet tegn på en konkret forbindelse fram til nå, sa politisjefen.

Dagbladet.no var i kontakt med det lokale politiet i Mondsee, men siden saken er så gammel, har den blitt overført til det sentrale politiet i byen Linz. De har ikke svart på Dagbladet.no\'s henvendelser i dag.

Josef Fritzl har innrømmet at han holdt dattera Elisabeth og deres felles barn fanget i kjelleren i huset sitt i Amstetten siden 1984. Nå lurer altså politiet på om han voldtok og drepte andre personer i Østerrike mens han holdt familien fanget i kjelleren.

DREV GJESTEHUS: Josef Fritzl og kona Rosemarie eide og drev dette gjestehuset i idylliske Mondsee fra 1973 til han solgte seg ut i 1996.
- JOBBET HER: 17 år gamle Martine Posch skal ha jobbet i denne restauranten da hun ble drept i 1986. Josef Fritzl var eier av restauranten. Invetaret i restauranten fremstår i dag annerledes enn tilbake i 1986.