SKREKKENS HUS: I dette huset i Amstetten i Østerrike levde Josef Fritzl og familien et tilsynelatende normalt liv. I kjelleren levde datteren Elizabeth fanget i 24 år. Foto Lise Åserud / SCANPIX
SKREKKENS HUS: I dette huset i Amstetten i Østerrike levde Josef Fritzl og familien et tilsynelatende normalt liv. I kjelleren levde datteren Elizabeth fanget i 24 år. Foto Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Fritzl får mange millioner

Vil selge sin historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Josef Fritzl setter nå ned prisen for sitt første intervju. Nå er han villig til å fortelle sin historie for ni millioner kroner.

Advokaten som bestyrer Fritzls konkursbo har allerede greid å slå klingende mynt på den groteske historien om mannen som i 24 år holdt sin egen datter som sexslave i kjelleren.

Allerede i løpet av denne uka får et tv-team adgang til huset i Amstetten, der Elisabeth Fritzl var låst inne i kjelleren.

Men opptakene, som skal selges til høystbydende tv-stasjoner over hele kloden, kommer ikke til å by på bilder fra «Skrekkens Kjeller». Den er plombert av myndighetene, og vil ikke til å bli åpnet.

Penger til Elisabeth
David Hill i Central European News (CEN) bekrefter overfor avisa Österreich at han har en kontrakt på intervju med Fritzl i cella. Opptakene skal etter planen skje når prosessen mot ham er ferdig i slutten av neste uke. Hill avslører ikke prisen.

- Vi gir selvsagt ikke penger til gjerningspersoner. Derfor har vi avtalt med Fritzls konkursbestyrer at pengene skal overføres direkte til Elisabeth og barna. På denne måten blir framtida hennes sikret, uten at hun selv må gå til mediene med historien sin, sier Hill.

Fritzl skal ha stilt som eneste betingelse at han vil ha seg spørsmålene forelagt på forhånd, hvis hele — eller deler av — intervjuet skal foregå på engelsk. For i så fall ønsker han å pusse opp språket.

VIL SNAKKE: Josef Fritzl vil selge sin historie til media. Foto: Scanpix
VIL SNAKKE: Josef Fritzl vil selge sin historie til media. Foto: Scanpix Vis mer

Besøkte Fritzl
Østerrikeren Heinrich Schmatz greide i forrige uke å komme på legalt besøk hos varetektsfangen. Han forteller i Österreich at han først sendte en brev til Fritzl og kom med et par forslag om hvordan de fire eiendommene hans kan selges for mest mulig penger.

Schmatz fikk en dommers tillatelse, og møtte opp i varetektsarresten i St. Pölten. Der ble låst inn og plassert på et rom, hvor Fritzl satt bak en stor glassrute.

- Jeg møtte en tynn og mager mann som åpenbart hadde gått sterkt ned i vekt under månedene i varetekt. Han er blitt gammel, men var absolutt åndsnærværende. Vi snakket butikk og slett ikke om forbrytelsene.

- Fritzl fortalte meg at han nå har satt ned prisen på det første intervjuet han kommer til å gi. For et halvt år siden krevde han 36 millioner kroner (fire millioner euro). Nå nøyer han seg med ni millioner, opplyser Heinrich Schmatz.

FANGECELLEN: Politiets bilder fra kjelleren der Elizabeth og barna satt fanget. Foto: Scanpix
FANGECELLEN: Politiets bilder fra kjelleren der Elizabeth og barna satt fanget. Foto: Scanpix Vis mer