Fritzl misbrukes i østerriksk valgpropaganda

- Usmakelig.

MISBRUKTE DATTEREN: Nå er Josef Fritzl muisbrukt i østerriksk valgpropaganda. Fott: NTB Scanpix
MISBRUKTE DATTEREN: Nå er Josef Fritzl muisbrukt i østerriksk valgpropaganda. Fott: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Den ildrøde annonsen ser ved første øyekast ut som den stammer fra det sosialdemokratiske partiet SPÖ.  Over bildet av drapsmannen og voldtektsforbryteren - som i 24 år holdt sin egen datter som sexslave - står budskapet «25 år er nok» og «enda bedre beskyttelse for gjerningsmennene i SPÖs justispakke». 

Budskapet refererer til et utspill fra SPÖ om blant annet å fjerne begrepet «livstid» fra østerriksk straffelov og i stedet fastsette en øverste strafferamme på 25 år.  Forsøket på modernisering blir møtt med høyt støynivå og store bokstaver av den borgerlige høyrefløyen.  Mest ekstremt reagerte en sterkt høyreorientert arbeidsgiverorganisasjon, som bestilte den falske SPÖ-annonsen hos et reklamebyrå.

-Usmakelig Først utløste «spøken» et alvorlig rabalder fra den sosialdemokratiske ledelsen, som ikke kunne dy seg for annet enn å tro at erkerivalene i det frihetselskende folkepartiet PFÖ måtte stå bak.  Men siden arbeidsgiverforeningen - formelt sett - ikke har det minste med partiet å gjøre, kunne FPÖ-sjefene trekke på skuldrene og besvare alle trusler med en uskyldig latter.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer