Fritzl-turister valfarter til skrekkens hus

- Det er tøft å se hvordan det ser ut, sier svenske Johanna (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTETTEN (Dagbladet.no): Nesten et år etter at Fritzl-saken ble avdekket i den lille østerrikske byen Amstetten, er fortsatt området rundt familiens hjem i Ybbsstrasse 40 folksomt. Mange vil se "skrekkens hus" på nært hold.

- Vi ville gjerne se hvordan huset så ut, det er litt som en turistattraksjon, sier svenske Johanna Bertilsson (18), som går på skole i byen, til Dagbladet.no.

3000 voldtekterDet var i dette huset den nå 74 år gamle ingeniøren og eiendomsinvestoren holdt sin datter Elisabeth (42) og tre av deres felles barn fanget i et underjordisk hemmelig lokale, og hvor han angivelig voldtok henne over 3000 ganger i løpet av 24 år.

Dagbladet.no tar seg forbi sperringene og går inn i bakgården, som er skjult for omverdenen med en høy hekk. Her, rett under beina våre, var det altså Fritzl holdt til sammen fire mennesker fanget i opptil flere tiår.

- Det er litt skummelt å være her, medgir svenske Johanna.

For henne og klassevenninnene Isadora Barghi (17) fra Brasil og østerrikske Magdalena Buchhofer (17) er det andre gang de kommer til Ybbsstrasse for å se på huset; første gang var i september i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.