SKAL MEKLE:  Partene i vekterstreiken får en ny mulighet til å bli enige når de møtes til frivillig mekling på lørdag. Her er Petter Furulund i NHO Service sammen med Thor Sannæs og Ole Morten Karlsen i forhandlingsutvalget for vekterne utenfor NHOs lokaler på Majorstua i Oslo der vekterne demonstrerte i morges. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKAL MEKLE: Partene i vekterstreiken får en ny mulighet til å bli enige når de møtes til frivillig mekling på lørdag. Her er Petter Furulund i NHO Service sammen med Thor Sannæs og Ole Morten Karlsen i forhandlingsutvalget for vekterne utenfor NHOs lokaler på Majorstua i Oslo der vekterne demonstrerte i morges. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Frivillig vekter-mekling lørdag

Nytt forsøk på å nå enighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Etter tre timer med uformelle samtaler, ble partene i meklerstreiken enige om å fortsette med frivillig mekling lørdag.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby kalte forhandlingslederne i Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service inn til uformelle samtaler torsdag. Etter tre timer var forbundsleder Erna Hagensen og direktør Petter Furulund i NHO Service enige om å fortsette i formelle og ordnede former lørdag.

— Det blir frivillig mekling lørdag klokken 10, sier informasjonssekretær Trond Erik Thorvaldsen i Arbeidsmannsforbundet til NTB.
I forkant av de uformelle samtalene ga Furulund uttrykk for at han merker presset.

— Jeg får uendelig mange henvendelser hele døgnet, både fra bedrifter og fra sosialklienter som ikke får pengene sine og andre som berøres. Jeg føler et enormt press. Det er veldig ubehagelig. Denne streiken har store samfunnsmessige konsekvenser, selv om det så langt ikke er fastslått at det er fare for liv og helse. Jeg håper vi har noe å snakke om, sa Furulund.

Hagensen sa at vekternes krav ikke er endret, men at hun var optimist.

- Det er positivt at Meklingsmannen vil prøve å få til en løsning. Jeg mener det ligger på begge parter å forsøke å få til en løsning. Vi møter med åpne sinn, men det er for tidlig å si noe om sjansene for å komme til enighet, sier hun til Dagbladet.

Vekterne har varslet en opptrapping av streiken fra mandag, som eventuelt vil føre til at tre av fire organiserte vektere tas ut i streik. Streiken rammer allerede en rekke samfunnsfunksjoner som utkjøring av kontanter til minibanker og vekslepenger til butikkene — og sikkerhetskontrollen ved flere norske flypasser.

(NTB)