Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frivillige gjør detaljsøk rundt barnehagen og T-banestasjonen

Ringer på dører og leter i hager.

RINGER PÅ: Flere hundre frivillige var søndag med på å saumfare hager i nabolaget i nærheten av Godlia T-bane stasjon og ved barnehagen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RINGER PÅ: Flere hundre frivillige var søndag med på å saumfare hager i nabolaget i nærheten av Godlia T-bane stasjon og ved barnehagen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er det tre uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på vei hjem fra en venninne på Østensjø. Rundt 150 personer dukket også i dag opp for å delta i de frivillige søkene.

- I dag søker vi ved de tre stedene vi har holdepunkter for at Sigrid har vært: venninnens hus, Godlia T-banestasjon og barnehagen hvor noen av tingene hennes ble funnet. Vi skal i dag søke i en radius på 500 meter rundt disse holdepunktene, sier Gjermund Eide, talsmann for familien.

-Vi leter nå etter spor etter Sigrid. Vi vet at hun hadde en firkantet lommebok i veska og vi vet at hun hadde en svart hårstrikk i håret, sier en av søkelederne, Trond Nyhus, til de oppmøtte.

Leter i hager Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, ber folk om å ringe på hus og spørre om lov til å lete i hager og boder.

- Hva gjør vi hvis ingen åpner eller er hjemme? spør en av de fremmøtte.

MED HUNDER: Spesialtrente søkehunder deltok også i dagens søk på Østensjø. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MED HUNDER: Spesialtrente søkehunder deltok også i dagens søk på Østensjø. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Hadde du blitt sur hvis noen lette i hagen din hvis du ikke var hjemme? sier Eriksen.

- Nei.

- Da leter vi også i hagene til de som ikke er hjemme.

Rundspørring Torsdag gjennomførte politiet en omfattende rundspørring langs ruta Sigrid har gått hjemover. Hos de som ikke var hjemme la de igjen et skriv hvor de ba om at alle sjekker hager og boder nøye.

- Vi hadde et møte med Røde Kors på onsdag hvor de fortalte at de som regel søker i en radius på 500 meter fra siste funnsted, og det er derfor vi søker som vi gjør i dag, sier Eide.

FORTSATT SAVNET: Det er i dag tre uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant. Foto: Politiet
FORTSATT SAVNET: Det er i dag tre uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant. Foto: Politiet Vis mer

De frivillige arrangerer nå søk hver onsdag og søndag, og har også opprettet en såkalt beredskapstropp som drar ut på søk etter konkrete tips.

- Vi har vært ute på flere søk etter tips, sier Eide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media