Frivillige leter etter Tina-spor

STAVANGER (Dagbladet.no): Politiet har utvidet søkeområdet under Bybrua, og rundt 25 frivillige jakter på spor etter Tina-drapet. Det blir også lett i vannet. Tinas bil og en naboleilighet er i politiets søkelys. Politiet vil finne ut om noen har brukt Tinas bil. Nøklene hadde hun i veska da hun forsvant, og et vitne ønsket å kjøpe bilen. Politiet interesserer seg også for en naboleilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag fortsetter letinga i området som trolig er drapsstedet - Sølyst under Bybrua. Rundt 25 frivillige fra forskjellige organisasjoner tråler området som er blitt utvidet med rundt 100 kvadratmeter i dag. Også Forsvaret er med og leter - blant annet i steinura som strekker seg ned mot stranda.

- Det kan bli aktuelt å gjennomsøke større deler av øya, sier politi-førstebetjent Ralph Grønning til Dagbladet.no.

Tinas veske, mobil og filofax er fortsatt ikke funnet.

Undersøker bilen

I går tauet politiet inn Tinas sølvgrå Golf for å utføre grundige undersøkelser 38 dager etter at den 20 år gamle kvinnen forsvant. Det kan ikke utelukkes at gjerningsmannen brukte bilen i forbindelse med drapet. Nøkkelknippet med en sort VW-nøkkel er fortsatt savnet sammen med Tinas veske, mobil og filofax.

- Vi har tatt inn Tina Jørgensens bil for å foreta en kriminalteknisk undersøkelse av kjøretøyet, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

- Hvorfor skal kriminalteknikerne saumfare Tinas bil nå, seks uker etter at hun forsvant?

- Innhentingen av bilen er et rutinemessig skritt i etterforskningen, er det eneste Torbjørn Knutsen vil si til Dagbladet.no.

Sjekker nabo

Sist søndag - tre dager etter at liket av Tina Jørgensen ble funnet, ble Tinas familie kontaktet av et av de rundt 60 vitnene som er avhørt av politiet: Vedkommende ville kjøpe Tinas bil.

Politiet viser også stor interesse for en av naboene til 20-åringen. Ifølge Stavanger Aftenblad ønsker de å ha leiligheten låst opp. De siste dagene har fokuset i etterforskningen vært rettet mot Tinas nærmiljø.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorfor de interesserer seg for naboleiligheten.

Flere piratavhør

Det er allerede gjennomført tekniske undersøkelser i Tinas leilighet i 2. etasje på Grasholmen, som hun leide av kjærestens far.

Sjåføren som ble utpekt av Rogalands Avis som trolig drapsmann, var i går inne til nye, lange avhør. Ifølge Stavanger Aftenblad er det nå mindre sannsynlig at han har noe med Tina-saken å gjøre. Politiets hovedteori er ikke lenger at 20-åringen ble plukket opp og drept av en pirattaxi da hun forsvant natt til 24. september.

Så langt er 60 personer avhørt, og det er kommet inn 659 tips.

SAUMFARES: Politiet hentet i går ettermiddag bilen til Tina Jørgensen. Den ble undersøkt av kriminalteknikere.