Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frivillige skal søke etter Sigrid (16) på øyene i Oslofjorden

Politiet forteller at etterforskingen trappes opp.

FRIVILLIGE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde snakket til de frivillige før de skulle ut og lete etter Sigrid. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
FRIVILLIGE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde snakket til de frivillige før de skulle ut og lete etter Sigrid. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at politiet nå har avsluttet søket etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogs- og boligområdet rundet Østensjø. Samtidig fortsetter grupper med frivillige leteaksjonen. De var samlet for å få informasjon fra politiet og frivilligkoordinator Bengt Eriksen før de dro ut for å lete.

- Vi fortsetter å lete etter dialog med politiet, vi har fått beskjed om at funn de frivillige har gjort har vært gode funn, så vi fortsetter, sier Geir Strand, som er talsmann for familien til Sigrid.

- Trapper opp Han forteller familien fortsatt forutsetter at politiet bruker store ressurser på saken, selv om de ikke søker aktivt i området, noe politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter.

- Jeg vil understreke at etterforskingen trappes opp, vi har ikke satt ned bremsen, men det er begrenset hvor lenge vi kan holde på med søk i områder der det ikke er funnet spor, sier Rohde.

- Jeg vil understreke at etterforskningen trappes opp. Vi har ikke satt ned bremsen, men det er begrenset hvor lenge vi kan holde på med søk i områder hvor vi ikke har konkrete spor, sier Rohde.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Hun utelukker ikke at politiet kan sette i gang nye søk om de får inn ny informasjon i saken.

Øyene i Oslofjorden Politiet sa tidligere i dag at de totalt hadde fått inn nesten 700 tips i saken, Rohde roser engasjementet.

- Det er godt å bo i et land hvor det merkes at noen blir borte. Ikke tenk at det du finner eller vet ikke er av betydning, det er opp til oss å bedømme, sier hun.

De frivillige skal i dag lete på øyene i Oslofjorden, Høyenhall, rundt Lysakerelva, Stovner og Ulsrudvann. Disse områdene er ikke plukket ut i samråd med politiet.

- Når vi har avsluttet søket, er det fordi at vi ikke ser noen flere logiske steder å søke. Da gir vi heller ikke råd om hvor de frivillige skal lete, da hadde vi vært ute selv, sier Rohde.

De frivillige kan nå kun lete der det er tillatt for allmenn ferdsel, resten er opp til politiet.

Over tre døgn Bengt Eriksen, som de siste dagene har koordinert de frivillige, sier at de har et godt samarbeid med politiet.

TRAPPER OPP: Politiet fortalte forsamlingen at de trapper opp etterforskingen, selv om søket er avsluttet. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
TRAPPER OPP: Politiet fortalte forsamlingen at de trapper opp etterforskingen, selv om søket er avsluttet. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer

- Jeg og de som hjelper familien har et godt samarbeid med politiet, men vi er ikke etterforskere, så da leter vi, sier Eriksen.

Det er nå over tre døgn siden siste livstegn fra Sigrid Giskegjerde Schjetne, som var en sms til en venn klokka 00.15 natt til søndag. Klokka 00.30 slo foreldrene alarm, da 16-åringen deres ikke hadde kommet hjem fra venninna til avtalt tid.

Kort tid senere ble hennes mobil, sko og en av hennes ankelsokker funnet ved en barnehage, rundt 300 meter fra der hun bor.

I forbindelse med forsvinningen har politiet etterlyst sjåføren i en bil.  Bilen sto parkert ved barnehagen i Låveveien cirka klokka 00.15 natt til søndag, samme sted som Sigrids sko, sokk og mobiltelefon ble funnet.

Bilen skal ha stått parkert med lysene på, og har kjørt bortover Låveveien i retning Håkon Tveters vei. Det var en forbipasserende som så bilen, men han så verken bilfarge eller type.

HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet
HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet Vis mer

Tidligere i dag ble det kjent at en Statoil-stasjon på Østensjø trolig har fanget opp denne bilen med sine overvåkningskamera.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media