Rettssak om brannvesenet i Elverum startet i dag

Frode (48) må møte sjefen i retten etter å ha varslet: «Ledelsen får den perfekte historien om at alt er i orden»

Motpartens advokat beskrives som «aggressiv» etter å ha ringt Frodes vitner for å høre hva de skal si i retten.

I ARBEIDSRETTEN: Brannmann Frode Negård har stevnet brannvesenet i Midt-Hedmark for retten. Han hevder han ble usaklig oppsagt etter en varslingssak. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I ARBEIDSRETTEN: Brannmann Frode Negård har stevnet brannvesenet i Midt-Hedmark for retten. Han hevder han ble usaklig oppsagt etter en varslingssak. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtte 48 år gamle Frode Negård sjefen sin i retten på Elverum. Negård er brannmann og har stevnet Midt-Hedmark brann- og redningsvesen (MHBR) for retten fordi han hevder han ble skviset ut som følge av at han varslet om «sjefens dårlige lederstil». Saken pågår i åtte dager framover.

Fram til i fjor var Negård brannmester, en av etatens mest erfarne ifølge flere av kollegene Dagbladet har vært i kontakt med. Nå har han vært sykmeldt siden april.

«Grobunn for mistrivsel»

Negård mener han ble nedgradert til brannkonstabel da han varslet styret om sjef Nils-Erik Haagenrud, som har ledet brannvesenet i Midt-Hedmark i et tiår.

Fordi Negård krever 500 000 kroner i oppreisningserstatning, har brannsjefens advokat etterspurt detaljer om Negårds eierskap til hus og hytter, og detaljer om han har andre verv enn dem i MHBR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.