Frode Bergs forsvarer ber om å få ny tolk

Forsvarerne til spionsiktede Frode Berg vil bytte ut tolken Anatolij Voznjuk fordi han er en gammel bekjent av Berg, med bånd til sikkerhetstjenesten FSB.

FENGSLET: Frode Berg sitter fengslet i Moskva, anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember.
Foto: Privat / NTB scanpix
FENGSLET: Frode Berg sitter fengslet i Moskva, anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spionsiktede Frode Berg ble ikke løslatt da fengslingsvilkårene mot ham ble prøvd i retten i Moskva tirsdag. Nå har Bergs forsvarer Ilja Novikov reist spørsmål om Voznjuk som tolk, ifølge NRK.

- Berg og Voznjuk er gamle bekjente fra den norsk-russiske grensen, der begge har arbeidet i mange år, sier Novikov. De russiske grensestyrkene har siden 2003 ligget under sikkerhetstjenesten FSB, som arresterte Frode Berg på Teatralnaja-plassen i Moskva 5. desember.

Berg ble nektet løslatelse da fengslingsvilkårene mot ham ble prøvd i retten i Moskva tirsdag. Det var i forbindelse med opplesningen av avgjørelsen at dommeren opplyste at Voznjuk var oppnevnt som tolk i saken.

Gråtende Berg

En gråtende Frode Berg var plassert i et glassbur da rettssaken gikk i byretten i Moskva tirsdag. Gjennom den lille slusen mellom glassveggene bedyret han sin uskyld til den norske pressen som hadde møtt opp, før en FSB-vakt holdt opp fingeren som signaliserte at Berg ikke hadde lov til å snakke.

Russiske myndigheter mener nordmannen har bidratt til spionasje mot den russiske marinen og fikk tirsdag rettens medhold i at han fremdeles kan holdes fengslet. Forsvarerens forslag om kausjon på fem millioner rubler mot at Berg overføres til husarrest på et hotell i Moskva, ble blankt avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer