- Frode følte seg presset av Etterretningstjenesten

Frode Berg følte seg presset til å gjøre oppdrag for den norske etterretningstjenesten i Russland, forteller en kollega til Dagbladet.

- STYGT GJORT: Trine Hamran er Frode Bergs kollega og mangeårig journalist. Hun er kritisk til E-tjenestens håndtering. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
- STYGT GJORT: Trine Hamran er Frode Bergs kollega og mangeårig journalist. Hun er kritisk til E-tjenestens håndtering. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES/TROMSØ (Dagbladet): Etter måneder i uvisshet velger Trine Hamran å fortelle hva Frode Berg betrodde henne, før den skjebnesvangre turen til Moskva i desember 2017. Hun er dypt bekymret for framtida til den tidligere inspektøren i Grensekommissariatet i Kirkenes.

- E-tjenesten har satt en sivilist i en vanskelig situasjon. Det er provoserende å se at de ansvarlige myndigheter ikke vil erkjenne noe ansvar offentlig. Jeg vil at sannheten skal på bordet, sier Hamran til Dagbladet.

- Hvorfor velger du å fortelle dette nå?

- Fordi Frode Berg er en hedersmann. Han har tatt et dårlig valg, som allerede har kostet ham mye. Dette skjedde fordi Etterretningstjenesten narret ham opp i stry, sier Hamran.

Hamran er en prisbelønt journalist. Hun har blant annet jobbet i Sør-Varanger avis, som gis ut i Bergs hjemby Kirkenes. Hamran og Berg har også jobbet sammen i ulike journalistiske prosjekter, som en dokumentar om europeiske landegrenser.

Berg har til sine forsvarere samtykket til at Hamran forteller sin historie til Dagbladet. De fortalte tidligere i dag om Bergs rolle og innrømmelser av oppdrag for Etterretningstjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer