PRISHOPP: Prisen på den 190 kvadratmeter store leiligheten i andre etasje i Drammensveien 41 endte på 29 millioner kroner. Foto: Iván Kverme.
PRISHOPP: Prisen på den 190 kvadratmeter store leiligheten i andre etasje i Drammensveien 41 endte på 29 millioner kroner. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Frogner-leilighet gikk fra 21 til 29 millioner på to år

Budkrig førte til prishopp.

(Finansavisen): Rett over nyttår ble den 190 kvadratmeter store leiligheten i Drammensveien 41, også kjent som Villa Fredly-bygget, lagt ut for salg i det åpne markedet med en prisantydning på 28,5 millioner kroner.

Finansavisen kan fortelle at Asle Torset Skogstad fra Hemsedal er selgeren. Han betalte selv 21 millioner kroner for leiligheten i mars 2016.

Villa Fredly ble oppført i 1907 og er tegnet av arkitekt Ole Andreas Sverre. Bygget er sist blitt brukt som kontor for Smerud Medical Research, før boligutvikleren Bonum kjøpte eiendommen for i overkant av 50 millioner kroner og bygget den om til ni leiligheter, med prislapper fra ni til nevnte 21 millioner.

Betydelige oppgraderinger

Eiendomsmegler Jo Christian Fossum i Privatmegleren uttalte i januar til Finansavisen at selger hadde foretatt betydelige oppgraderinger i leiligheten, som bidrar til å forklare prishoppet. Men det var ingen som bet på da leiligheten først ble lagt ut i markedet i januar i år.

Ifølge Fossum ble det avholdt én fellesvisning og noen privatvisninger, som resulterte i et lavere bud, men intet salg. I slutten av februar ble prisen på leiligheten dermed kuttet med to millioner kroner, til 26,5 millioner.

Budrunde

- Etter at vi relanserte leiligheten hadde vi over ti privatvisninger og det ble så budrunde mellom to budgivere, sier Fossum til Finansavisen.

Leiligheten er nå solgt for 29 millioner kroner, en halv million høyere enn den første, opprinnelige prisantydningen på 28,5 millioner. Kvadratmeterprisen endte på 152.600 kroner, mens snittet for bydel Frogner ligger på 85.000 kroner, ifølge Eiendom Norge.

Andre økonominyheter:
Analytiker advarer: Risikoen er meget høy​
Sjeføkonom: Det blir torsdagens soleklare høydepunktet