«Frøken» ble utvist på kvinnedagen

LARVIK (Dagbladet): Da lærer Inger Dahlø i går hengte opp et opprop til sine medsøstre på lærerrommet fikk hun beskjed fra rektor om å fjerne seg fra skolens område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dahlø, som har vært lærer i 28 år, fikk et brutalt møte med virkeligheten på kvinnedagen ved Nanset skole i Larvik.

«Gratulerer med 8. mars, dagen da det står blomster på alle bord fra våre mannlige kolleger og overordnede - eller var det ikke slik.» Slik startet oppropet fra Dahlø, som er blant dem som mener at Kvinnedagen og dens innhold har kommet for mye i bakgrunnen de siste årene.

Teksten på plakaten gikk videre i en lettere ironisk tone, noe som ble for sterkt for rektor Pål Eggen. Da han kom inn på oppholdsrommet, nektet han Dahlø å henge oppropet på veggen.

- Det er 8. mars i dag. Får jeg ikke lov å henge opp en gratulasjon på Kvinnedagen? spurte Dahlø vantro.

Rektor gjentok at hun ikke fikk lov å henge opp gratulasjonen. Og i vitners nærvær skal han ha lagt til at dersom Dahlø faktisk mente det som sto på plakaten, så passet hun ikke inn på skolen.

- Da har jeg undervist min siste time, svarte Dahlø, hvorpå hennes sjef svarte tilbake at det var helt greit.

Dahlø gikk da til sin arbeidsbenk. Kort etter oppsøkte rektoren Dahlø og ga klar beskjed om at hun skulle fjerne seg fra skolens område med øyeblikkelig virkning.

- Jeg tviler på om noen kan si meg opp for dette. Det er i og for seg ikke poenget. Men det kommer ikke på tale for meg å arbeide lenger på en skole der holdningene er slik som beskrevet, sier Dahlø.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få rektor Pål Eggen til å kommentere saken, uten å lykkes.

<B>RØDT KORT:<B> Lærer Inger Dahlø ved Nanset skole i Larvik opplevde i går å bli bortvist fra sin arbeidsplass etter å ha hengt opp et kvinnedagsopprop på lærerværelset.