Frokost-TV-stjerne brukte samme dress i et år, ingen oppdaget det

Vil sette fokus på kjønnsdiskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karl Stefanovic (40) er en av Australias aller mest populære TV-personligheter. Sammen med makker Lisa Wilkinson (54) leder han frokost-TV-programmet «Today» på Nine Network, som blir sett av hundretusener.

For noen dager siden avslørte den prisvinnende TV-verten at han har brukt den samme billige dressen på lufta i et helt år - uten at noen har merket eller kommentert det, skriver Sydney Morning Herald.

- Ingen bryr seg, alle gir faen, sier han til nyhetsbyrået Fairfax Media om at han har gått med samme Burberry-kopidress i et år. Bare slipset (og forhåpentligvis skjorta) har variert.

Sosialt eksperiment Stefanovic forklarer at det hele er ment som et sosialt eksperiment, der han vil avdekke kjønnsdiskriminering. For mens makker Wilkinson hele tida må finne seg i å bli fulgt med argusøyne og kritisert og bedømt på grunnlag av sin skiftende bekledning og opptreden på skjermen, blir han som mann først og fremst bedømt for sin faglige innsats.

- Jeg bedømmes ut fra hvordan jeg intervjuer, min fryktelige humoristiske sans - kort og godt hvordan jeg gjør jobben min. Mens kvinner ofte måles ut fra hva de har på seg, og hvordan håret er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer