Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frokost-TV-stjerne brukte samme dress i et år, ingen oppdaget det

Vil sette fokus på kjønnsdiskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karl Stefanovic (40) er en av Australias aller mest populære TV-personligheter. Sammen med makker Lisa Wilkinson (54) leder han frokost-TV-programmet «Today» på Nine Network, som blir sett av hundretusener.

For noen dager siden avslørte den prisvinnende TV-verten at han har brukt den samme billige dressen på lufta i et helt år - uten at noen har merket eller kommentert det, skriver Sydney Morning Herald.

- Ingen bryr seg, alle gir faen, sier han til nyhetsbyrået Fairfax Media om at han har gått med samme Burberry-kopidress i et år. Bare slipset (og forhåpentligvis skjorta) har variert.

Sosialt eksperiment Stefanovic forklarer at det hele er ment som et sosialt eksperiment, der han vil avdekke kjønnsdiskriminering. For mens makker Wilkinson hele tida må finne seg i å bli fulgt med argusøyne og kritisert og bedømt på grunnlag av sin skiftende bekledning og opptreden på skjermen, blir han som mann først og fremst bedømt for sin faglige innsats.

- Jeg bedømmes ut fra hvordan jeg intervjuer, min fryktelige humoristiske sans - kort og godt hvordan jeg gjør jobben min. Mens kvinner ofte måles ut fra hva de har på seg, og hvordan håret er.

Wilkinson fortalte under et foredrag  i fjor om de ulike tilbakemeldingene hun får fra seere. «Hvem i alle dager er Lisas stylist?» «Dagens antrekk er spesielt forstyrrende og stygg. Få deg litt stil», er noen av dem.

Støtter konkurrent Stefanovic er også en nær venn av Samantha Armytage, som er vert i det konkurrerende frokost-TV-programmet «Sunrise». I fjor publiserte australske Daily Telegraph gamle bilder av Armytage mens hun løper ærend i vanlige klær.

- Hun ble såret av det. Man skal riktignok være tykkhudet for å jobbe i TV, men det fins ei grense, sier han.

Stefanovic forteller også at det sosiale eksperimentet har sin pris.

- Det er bare Lisa og Sylvia Jeffreys (fra «Today»-staben) som har visst om dressen. De har ofte bemerket at den har begynt å lukte, så jeg må nok få den til rens på slutten av året.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling