Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Front mot front i kampen om Kværner

Beskyldningene hagler mot Røkke i Kværner-striden. Han blir beskyldt for å vri seg unna dugnad, for å bløffe og for å spille poker. Men nå ønsker kamphanene å bli enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke Fiskeren fra Molde kjemper den hardeste kampen i sitt forretningsliv. Han risikerer å tape 2,3 milliarder kroner som han har satset på aksjer i Kværner. Men flere analytikere mener at han vil foretrekke konkurs i Kværner framfor å la Yukos' forslag gå gjennom på generalforsamlingen. Det vil nemlig føre til et sterkere Kværner og en hardere konkurrent til Aker Maritime i olje og gassmarkedet: - Hvis Kværner går konkurs, er det styrets ansvar, ikke mitt, sier Røkke. Fredag kveld var han som vanlig behersket og analytisk i sine svar. Helt han ble spurt om Kværner-styret: - Styret har motarbeidet oss fra dag én og gjort hva de kan for å holde oss utenfor. Det har vært hovedsporet deres. Den linja har vært en katastrofe for Kværner, for de ansatte og for aksjonærene, hveser Røkke.

Hele Norges coronakart