Front-mot-front-kollisjon i Oppland

To omkommet og fire skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To personer er omkommet etter at to biler frontkolliderte utenfor Dokka i Oppland. Det bekrefter politiet.

- To er omkommet, og fire er skadd. Det nøyaktige omfanget av skadene har vi foreløpig ikke oversikt over, opplyser politibetjent Torfinn Rødningsby ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Alle de involverte er menn. De omkomne er begge norske statsborgere, henholdsvis i 20- og 50-åra.

Døde på sykehus Nordmannen i 50-åra levde etter ulykken, men døde i kveld på sykehus av de livstruende skadene han ble påført i den svært kraftige kollisjonen, opplyser Ullevål universitetssykehus.

Rødningsby forteller at to ble sendt direkte til Ullevål med luftambulanse etter ulykken. Etter det Dagbladet forstår, var den nå omkomne nordmannen i 50-åra blant disse.

- I tillegg ble én først fløyet til Sykehuset Innlandet i Gjøvik, men ble fraktet videre til Ullevål, legger han til.

Meldingen om front-mot-front-kollisjonen på fylkesvei 33, ca. 1 km nordvest for Dokka sentrum, kom inn til politiet klokka 16.10. Politi og brannvesen rykket ut til stedet, sammen med tre luftambulanser.

Fastklemt Ifølge Rødningsby satt de to omkomne nordmennene i den ene bilen, som kom nordvestfra i retning Dokka. I den andre satt fire polakker i 40-åra.

Etter det Dagbladet forstår, satt én person fastklemt i et av bilvrakene og måtte skjæres løs.

- Det ble jobbet iherdig på åstedet, forteller Rødningsby.

Politiet antar at den ene bilen kom over i feil kjørefelt; hvorvidt det var nordmennene eller polakkenes bil, vites foreløpig ikke.

Dagbladet følger saken.